Iivo Niskanen hävisi voittotaistelun Muoniossa, voittajan vauhti yllätti – myös miesten kisasta Saksan juhla

Saksan Friedrich Moch ja Victoria Carl voittivat sunnuntaina Oloksella vapaan hiihtotavan FIS-kilpailut. Moch kukisti miesten 15 kilometrillä Iivo Niskasen 37,3 sekunnilla. Viron Martin Himma oli kolmas.

–  Mochin vauhti yllätti, että hän pääsi karkaamaan. Loppua kohti eron tuleminen hidastui, mutta oli kova veto. Muutenkin hiihtivät saksalaiset hyvin, kolminkertainen olympiavoittaja Niskanen kehui kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

Isosisko Kerttu Niskanen hävisi naisten 10 kilometrillä Carlille 21 sekuntia. Pia Fink täydensi viikonlopun saksalaismenestystä kolmannella sijalla.

–  Olen ihan tyytyväinen, mutta en siihen, miten iso ero tuli Victoriaan. Olen napsun paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, mutta sen näkee kunnolla, kun isot kilpailut alkavat. Kaikki on mennyt hyvin, ja olen saanut tehdä hommia ongelmitta, Niskanen tuumi.

Maailmancup käynnistyy 25. marraskuuta Rukalla.