Iina Kuustonen treenasi itsensä fitness-kuntoon pääroolia varten: "Tämä oli itseni ylitys"

Iina Kuustonen treenasi ankarasti elokuvan pääroolia varten. 

Punttikomedia-elokuvan pääosaa tähdittävä Iina Kuustonen säteili kultaisessa mekossa kutsuvierasensi-illassa keskiviikkona 19. lokakuuta.

Hyväntuulinen näyttelijä kertoi valmistautuneensa elokuvan kuvauksiin ammattiurheilijan elintavoilla ja kurinalaisuudella. Onni oli, että Kuustosella oli ennestään hyvä peruskunto, kiitos personal trainerin. 

– Valmistauduimme personal trainerini kanssa hyvissä ajoin roolia varten, vaikka emme tienneet varmasti tullaanko Punttikomediaa kuvaamaan, Kuustonen kertoo MTV Uutisille.

Elokuvaprojektin varmistuttua Kuustosella oli neljä kuukautta aikaa treenata ankarasti ennen kuvauksia. 

– Pidin yllä  yhteensä kuusi kuukautta kisadieettiä ja -treeniohjelmaa. Se kannatti. Roolin uskottavuus vaati sen ja lopulta kaikki leffan stuntitkin peruttiin, tein ne itse. Tämä oli siis myös itseni ylitys.

Vaikka Kuustonen on näytellyt monenlaisia rooleja uransa varrella, ei hän ole koskaan aikaisemmin urheillut ja syönyt ammattiurheilijan tavoin. Hän treenasikin kiitettävät 6-8 kertaa viikossa.

Lisäksi Kuustonen ei ole koskaan punninnut ruokaansa tai omistanut edes ruokavaakaa. 

– Se oli huippu-urheilijan elämää. Omassa elämässäni harrastan juoksua ja joogaa ja salitreenini on tähdännyt kestävyyteen, mutta nyt tankoon laitettiin rautaa ja kovia painoja. Treeni oli hyvin erilaista, hän pohtii.

Tietotaitoa fitnessurheilusta kertyi Kuustosen mukaan kuvauksiin valmistautuessa runsaasti. Ankara elämäntyyli ei kuitenkaan tullut jäädäkseen.

– Halusin kuitenkin palata tietoisesti normaaliin elämänrytmiini kuvausten jälkeen. 

Kiireisen syksyn ohella Kuustonen on ennättänyt niin ikää panostaa perheeseensä.

– Olen voinut keskittyä lapsiini ja mökkeilyyn. Kiirettä on ollut, mutta olen pystynyt keskittymään tärkeimpään eli lasten kanssa olemiseen, hän iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat