Mainos

Ihmisoikeusjärjestö: Egypti kiduttaa palautettuja vankeja

Human Rights Watchin raportin mukaan Egyptin vankiloissa kidutetaan muiden maiden palauttamia, pääasiassa ääri-islamilaisiksi terroristeiksi epäiltyjä vankeja.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää Yhdysvaltoja, Ruotsia ja muita maita poliittisten vankien lähettämisestä Egyptiin.

- Minkään maan ei pitäisi palauttaa vankeja sellaiseen maahan, jossa tapahtuu niin paljon vankien kidutusta kuin Egyptissä, sanoi järjestön Lähi-idän alueen varajohtaja Joe Stork tänään.

Stork arvostelee myös vankeja palauttavia maita kansainvälisten lakien rikkomisesta.

- Epäiltyjen lähettäminen maahan, jossa he todennäköisesti joutuvat kidutettaviksi, on kansainvälisessä laissa ehdottomasti kielletty, Stork sanoi.

Etupäässä poliittisia vankeja Egyptiin ovat palauttaneet arabimaat ja Etelä-Aasian maat, mutta myös Yhdysvallat ja Ruotsi. Presidentti George W. Bush vakuutti viime kuussa, että Yhdysvalloilla ei ole mitään tekemistä kidutuksen kanssa.

- Lähetämme ihmisiä vain maihin, joissa luvataan, että ihmisiä ei kiduteta, Bush sanoi huhtikuussa.

HRW:n keskiviikkona julkaisema 53-sivuinen raportti arvostelee Egyptiä, joka sen mukaan kiduttaa muiden maiden palauttamia, pääasiassa ääri-islamilaisiksi terroristeiksi epäiltyjä vankeja. Raportin mukaan vuosien 1993 ja 2004 välillä kidutustapauksia oli ainakin 292. Niistä 120 tapauksessa epäilty tai vanki kuoli.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.