Ihmiset pysyvät sinkkuina kauemmin – taustalla yllättävä syy

Lähes jokainen sinkku on varmaan tutustunut Tinder-deittisovellukseen. Millaisia vaikutuksia kyseisellä sovelluksella voi olla ihmisten rakkauselämään?

Yhä useimmat sinkut kirjautuvat deittisivustoille tai hyödyntävät esimerkiksi Tinder-deittisovellusta. Tuoreen tutkimuksen mukaan deittipalveluista huolimatta pysymme aiempaa kauemmin sinkkuina. Psykologin mukaan tämä saattaa johtua siitä, että ihmiset eivät osaa enää kommunikoida keskenään kasvotusten, koska ovat niin tottuneita keskustelemaan ainoastaan verkossa viestitellen.

– Nettideittailu aiheuttaa kärsimättömyyttä ja epävarmuutta. Nettideittailun aikana henkilö on ympäröity niin useilla eri vaihtoehtoilla, että enää ei jakseta nähdä niin paljon vaivaa tavatessaan muita kasvotusten, psykologi Emma Kenny kertoo.

Psykologin mielestä ihmisten on takuulla hankalampi sytyttää keskustelua kiinnostavan henkilön kanssa kasvotusten, jos on tottunut laittamaan muutoin viestiä verkossa pitkän pohdinnan seurauksena. Nettideittailu mahdollistaa aina myös pikaisen ulospääsyn keskustelusta ainoastaan yhdellä napin painalluksella.

Psykologi haluaa myös muistuttaa, että nettideittailu kehiteltiin rakkauselämän löytämisen toivossa, ei korvaamaan sen todellisuutta verkon ulkopuolella.

Deittisovellusten hyödyntäminen synnyttääkin runsaasti erilaisia mielipiteitä. Match-deittisivuston parisuhdeasiantuntija Kate Taylorin mukaan nimittäin kännyköissä olevat deittisovellukset auttavat ihmisiä kehittämään flirttailutaitojaan sekä sosiaalista kanssakäymistä.

Taylorin mukaan ihmiset saavat lisää itsevarmuutta ja usein he myös päätyvät keskustelemaan kasvotusten deittisovellusten ansiosta. Samaisen asiantuntijan mukaan ihmiset tietävät toisistaan deittisaittien ansiosta jo ennakkoon niin paljon, että keskustelua on helppo synnyttää esimerkiksi elokuviin tai musiikkiin liittyen.

– Yleensä ihmiset käyttävät näitä palveluja, jotta he pääsevät tutustumaan uusiin ihmisiin. He eivät halua piileskellä ruudun takana. On jännittävää saada uusia yhteydenottoja, mutta yleensä tavoite on kuitenkin tutustua toiseen kasvotusten ja henkilökohtaisesti, parisuhdeasiantuntija Kate Taylor summaa.

Lähde: Daily Mail 

Lue myös:

    Uusimmat