"Ihmetalo" selvisi La Palman tulivuorenpurkauksesta vahingoittumattomana

2:45
Tulevuorenpurkaus on aiheuttanut valtavia tuhoja La Palman saarella, eikä purkauksen loppua näy.

Dramaattinen valokuva esittää taloa Kanariansaarilla, joka on säästynyt La Palman purkautuvalta tulivuorelta, uutisoi BBC.

Espanjan Kanariansaariin kuuluvalla La Palman saarella on ollut jo lähes viikon päivät käynnissä tulivuorenpurkaus. Viime sunnuntaina alkaneelle Cumbre Vieja -tulivuoren purkaukselle ei näy loppua. Asiantuntijat eivät osaa tarkalleen sanoa, kuinka pitkään tulivuorenpurkaus vielä kestää.

Ainakin 6 000 ihmistä on evakuoitu ja yli 200 kotia on tuhoutunut. Yksi koti on kuitenkin säästynyt kuin ihmeen kaupalla ja se onkin nimetty sosiaalisessa mediassa "ihmetaloksi".

Valokuvaaja Alfonso Escaleron ottamassa kuvassa näkyy talo, jota ympäröivät laavavirrat: Kaikki talon lähimaastossa on palanut poroksi, mutta yksi talo on kuitenkin täysin vahingoittumaton.

Espanjalaisen El Mundo -lehden mukaan talon omistaa tanskalainen pariskunta nimeltään Inge ja Ranier Cocq. Pari ei ole käynyt talolla koronapandemian alkamisen jälkeen, mutta talon rakentanut Ada Monnikendam on ollut yhteydessä omistajiin ja kertoo heidän olevan huojentuneita siitä, että talo on edelleen pystyssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja