Ihastutko aina vääränlaisiin ihmisiin? Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntija kertoo, mistä se johtuu

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntija Marianna Stolbow kannustaa pohtimaan, miksi tuntee vetoa tietynlaisiin ihmisiin.

Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow toimii Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana. Ohjelman uudella kaudella hän valitsee yhdessä Elina Tanskasen ja Kari Kanalan kanssa parit, jotka menevät naimisiin tuntematta toisiaan.

Stolbow’n mukaan seurustelukumppanin valinta saattaa mennä pieleen siksi, että tuntee vetoa ihmisiin, jotka eivät ole itselle sopivia. Pohja sille, millaisista ihmisistä kiinnostuu romanttisesti, luodaan jo lapsuudessa.

Stolbow’n mukaan jokainen oppii omat keinonsa saada toisilta hyväksyntää ja rakkautta. Jos on saanut jo lapsuudenkodissaan kiitosta siitä, että hoivaa muita, hakeutuu helposti parisuhteeseen hoivaamista kaipaavan kanssa.

– Elämänhistoria on opettanut, että jos käyttäydyt noin, sinusta tykätään, Stolbow selittää.

Stolbow kertoo, että opittu toimintamalli voi kuitenkin olla täysin väärä. Jos jatkuvasti hakeutuu suhteeseen itselle sopimattomien ihmisten kanssa, parisuhde toisensa perään epäonnistuu.

Stolbow kannustaa pohtimaan, miksi tuntee vetoa tietynlaisiin ihmisiin. Jos onnistuu tarkastelemaan omaa käytöstään ja valintojaan ulkopuolelta, voi onnistua rikkomaan haitallisen kaavan.

– Jos sitä pystyisi jotenkin miettimään, se auttaisi hirveästi, hän toteaa.

Stolbow’n mukaan on totta, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa. Tämä johtuu siitä, että toisten hyvien ominaisuuksien toivotaan siirtyvän itselle.

– Meillä on sellainen hassu ajatus, että saadaan toisesta sitä, mitä meillä ei ole.

Näin ei kuitenkaan tapahdu, vaan erilaisuus saattaa kärjistyä ja aiheuttaa ongelmia suhteessa.

Ensitreffit alttarilla alkaa AVAlla tiistaina 3.9. klo 21.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja