IFK jatkoi ensi kauden joukkueensa rakentamista, solmi kolme jatkosopimusta – "Kokeneita ja mestaruuksia voittaneita pelaajia"

Helsingin IFK on solminut jatkosopimukset Lennart Petrellin, Ville Varakkaan ja Markus Kankaanperän kanssa, seura kertoo tiedotteessaan.

Petrellin ja Varakkaan jatkosopimukset ovat kaksivuotiset ja ulottuvat kevääseen 2021 asti. Kankaanperä jatkosopimus on yksivuotinen ja kattaa kauden 2019-2020.

– Kaikki kolme ovat kokeneita ja mestaruuksia voittaneita pelaajia, jotka ovat olennainen osa joukkueen ydintä. He tuovat joukkueeseen johtajuutta ja heidän merkityksensä joukkueelle näkyy vahvasti myös kaukalon ulkopuolella, kommentoi IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen seuran tiedotteessa.

Petrell on IFK:n omia kasvatteja. 34-vuotias hyökkääjä toimii joukkueen kapteenina ja on pelannut urallaan SM-liigassa 529 runkosarjan ottelua tehoin 114+106=220. Petrell on pelannut urallaan Sveitsissä, Ruotissa sekä NHL:ssä. Hän on voittanut Suomen mestaruuden IFK:n paidassa kaudella 2010-11.

Varakas, on myös IFK:n kasvatteja. 35-vuotias puolustaja on pelannut urallaan 494 SM-liigan runkosarjaottelua, joissa on syntynyt 34+120=154 tehopistettä. IFK:n lisäksi Varakas on pelannut SM-liigaa KalPaa ja Espoon Bluesin paidoissa. Hän on pelannut urallaan myös Ruotsin pääsarjassa, jossa hän voitti Ruotsin mestaruuden Växjön paidassa kaudella 2014-15.

Kankaanperä pelaa kuudetta kauttaan IFK:n paidassa. 38-vuotias puolustaja on pelannut urallaan 1011 SM-liigan runkosarjanottelua. Hän on SM-liigan kaikkien aikojen jäähykuningas 2073 minuutillaan. Kankaanperä on voittanut urallaan Suomen mestaruudet IFK:n sekä Tapparan paidassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat