Mainos

Iäkäs nainen ymmärsi taideteoksen väärin – kirjoitti 80 000 euron arvoiseen tauluun kuulakärkikynällä

Saksassa 91-vuotias nainen on joutunut poliisitutkintaan kirjoitettuaan museossa ristisanatehtävä-teemaisen taideteoksen ruutuihin kuulakärkikynällä, kertoo BBC.

Kyseessä oli Arthur Koepcken vuoden 1965 teos Reading-work-piece, joka oli esillä Nürnbergin taide- ja designmuseossa. Teos sisältää englanninkielisen lauseen ”insert words” eli ”lisää sanat”.

Ryhmämatkalla museossa ollut 91-vuotias nainen otti ohjeet kirjaimellisesti ja täydensi sanoja ruutuihin käyttäen kuulakärkikynää. Hän kertoi poliisille ymmärtäneensä kyseessä ollen interaktiivinen teos, johon oli tarkoituskin täydentää sanoja vihjeiden perusteella.

Naisen mukaan erehdys olisi voinut sattua kelle tahansa, sillä taulun vieressä ei ollut ohjetta, joka olisi kieltänyt tauluun kirjoittamisen. Ryhmämatkan johtaja lisäsi, että museossa oli esillä muuta interaktiivista taidetta, jolloin vierailijan oli vaikea erottaa, mitä museossa saa ja ei saa tehdä.

Reading-work-piece oli museolla lainassa yksityisestä taidekokoelmasta. Teos oli vakuutettu 80 000 euron arvosta.

Poliisien mukaan naista epäillään vahingonteosta, vaikka teon ei uskota olleen tahallinen. Museon viranomaiset uskovat, että taulu saadaan restauroitua entiselleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.