Kolarisuma liukkaalla tiellä: Iäkäs mieskuski harhautui rampista – ajoi useita kilometrejä moottoritietä väärään suuntaan

Iäkkään kuljettajan harhautuminen aiheutti onnettomuuksia moottoritiellä Keminmaassa tänä aamuna.

Kemi-Tornion välisellä moottoritiellä tapahtui tänä aamuna useampikin kolari. Tilanne sai alkunsa, kun noin 80-vuotias mieskuski oli harhautunut moottoritielle väärästä rampista ja lähtenyt ajamaan vastaantulevien kaistaa Tornion suuntaan.

Mies ehti ajaa useita kilometrejä väärään suuntaan, kun Keminmaan teollisuuskylän kohdalla poliisipartio oli havainnut tilanteen.

Ennen kuin poliisi sai pysäytettyä kuskin, ehti tämä ajaa nokkakolarin Tornion suunnasta tulleen autoilijan kanssa.

Törmäyksen takia liikenne pysäytettiin molemmista suunnista. Pysäyttämisestä aiheutuneessa jonossa tapahtui sitten vielä erillinen peräänajo.

Törmäyksissä osallisena olleet neljä kuljettajaa vietiin paikalta sairaalaan tarkastettavaksi. Ilmeisesti vakavammilta loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin.

Liukas keli aiheutti myös ulosajon

Törmäysten lisäksi liukkaudesta johtuen yksi autoilija suistui katolleen ojaan liikennevahinkopaikan lähettyvillä ja hänetkin toimitettiin sairaalaan tarkastukseen. 

Poliisin mukaan tie paikalla oli jäinen ja erittäin liukas. Poliisi kertoo, että useat autoilijat eivät olleet huomioineet ajokeliä vaan olivat liikkeellä turhan reippaalla nopeudella. 

Poliisi muistuttaakin siitä, että yön jäljiltä saattaa tie olla vielä jäässä ja erittäin liukas. Keliolosuhteiden kanssa täytyy olla erityisen tarkkana ja sopeuttaa ajonopeudet sen mukaan.      

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja