Auton alle suojatiellä jäänyttä lenkkeilijää epäillään liikennerikkomuksesta – iäkäs mieskuljettaja ei ehtinyt jarruttaa: "Täytyy autoilijallekin jäädä reagointivaraa"

Savonlinnassa tapahtui eilen puolen päivän aikaan jalankulkijan ja henkilöauton välinen törmäys.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että vuonna 1936 syntynyt paikkakuntalainen mies ajoi Moinsalmentietä keskustan suunnasta, kun Inkilänkadun risteyksen jälkeen suojatielle juoksi lenkkeilemässä ollut vuonna 1994 syntynyt paikkakuntalainen nainen.

Auton kuljettaja ei ehtinyt jarruttaa, vaan törmäsi jalankulkijaan.

Lenkkeilijä sai vammoja ainakin päähänsä ja hänet kuljetettiin hoitoon ja tutkimuksiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Lenkkeilijää epäillään liikennerikkomuksesta

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Tässä vaiheessa auton kuljettaja on epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja lenkkeilijää epäillään liikennerikkomuksesta.

Poliisi kertoo, että tapahtuman silminnäkijän mukaan nainen oli aluksi juossut tien suuntaisesti ja kääntynyt sen jälkeen äkillisesti suojatielle. Sen takia häntä epäillään liikennerikkomuksesta.

– Täytyy siihen autoilijallekin jättää reagointivaraa, toteaa rikosylikomisario Petri Haaksluoto Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Keliolosuhteet ovat poliisin mukaan olleet hyvät, mutta aurinko on saattanut häikäistä autoilijaa jonkin verran.

Juttua päivitetty 13.19: Haaksluodon kommentti.
​​​​​​​13.25: Jutun otsikkoon lisätty kommentti
​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat