Hyysalo sai kuntoutusapua Räikköseltä – "Kimille piti hieman vihjailla"

Pekka Hyysalo muistelee kirjassaan onnekasta tapaamista Kimi Räikkösen kanssa.

Lasketteluonnettomuudessa vuonna 2010 loukkaantunut Pekka Hyysalo, 25, on kirjoittanut kokemuksistaan Fight Back – toinen mahdollisuus -nimisen kirjan (Tammi).

Hyysalo vammautui lasketteluonnettomuudessa vakavasti ja joutui opettelemaan kaiken uudelleen kävelemisestä ja puhumisesta lähtien.

Kuntoutumisessaan Hyysalo sai apua myös F1-tähti Kimi Räikköseltä, joka osti Hyysalolle nojapyörän. Hyysalo muistelee kirjassa tapaamistaan Räikkösen kanssa.

Hyysalo seurueineen matkasi Räikkösen äidin luo pääkaupunkiseudulle. Pihassa komeili pari Mersua, jotka eivät Hyysalon mukaan olleet kovin hehkeitä.

– Kun astuimme sisään ”autotalliin”, johon kuului myös baari, keittiö, sauna ja vessa, minulle kävi selväksi, että taidamme olla sittenkin Räikkösen suvun tiluksilla. Autotallin seinällä oli myös pari Formula 1 -autoa. Paikka oli todella siisti, ja itse isäntä, Kimi, vaikutti erittäin mukavalta kaiffarilta, Pekka kirjoittaa.

"Kimi otti lätsän, laittoi sen päähänsä, ja lippis sopi siihen kuin nakutettu.

”Toihan sopii sulle kuin isä äitiin!” hihkaisin.

Kimi meni tarkistamaan asian vessan peilistä.

”Niin sopii!” vahvistivat myös Kimin kaveri sekä paikalla ollut tyttö (kaunis – mutta mielestäni jopa Kimin tallin tytöt kalpenivat oman Viiviani rinnalla).

”No perkele! Paljolla sä myyt tän?”

Tilaisuuteni oli koittanut.


Hyysalo ja hänen ystävänsä olivat miettineet, voisikohan Kimi sponsoroida kalliin nojapyörän. He uskoivat sen olevan mahdollista, mutta idean pitäisi tulla Kimiltä itseltään.

– Kimiä olisi siis ruokittava vihjeillä. En kuitenkaan viitsinyt ryhtyä ruokkimaan Kimiä, kaverihan saa syödä mitä vain, missä vain. Sen sijaan päädyin toisenlaiseen ratkaisuun, johon Kimi kylläkin antoi minulle avaimet.



Räikkönen kehaisi Hyysalon päässä ollutta FightBack-lippistä, jolloin Hyysalo huomasi tilaisuutensa tulleen. Kimi kokeili lippistä päähänsä ja kysyi, paljollako Hyysalo luopuisi siitä.


”En mä tiedä… toi kuitenkin on ollut jo mun päässä. Mitäs jos tehdään vaihtokauppa? Sä tykkäät tosta lätsästä ja mä tykkäisin siitä, että mulla olisi nojapyörä.´Se maksaa paljon eikä mulla ole rahaa. Sulla on, paljon. Mites olis?”

”Deal!” (Oikeasti Kimi ei käyttänyt sanaa ”deal” eikä huutanut vaan sanoi vain: ”Sovittu.” Hiljaa. Mutta minun päässäni raikui ”deal”!)"



Nojapyörä hankittiin jo seuraavana päivänä. 

– Siinä oli sen kesän paras Helsingin-reissu, ehkäpä yksi koko elämäni parhaista.

Pekka Hyysalon kirja julkaistaan perjantaina 11. joulukuuta e-kirjana. Kursivoidut kohdat ovat lainauksia kirjasta.

Lue myös:

    Uusimmat