Mainos

Hyvinkään syyte julki - ampuja uhkasi tappamisella jo aiemmin

Syyttäjän haastehakemus Hyvinkään ampumisjutussa on julkaistu hetki sitten. Syyttäjä vaatii ampumisen myöntäneelle Eero Hiltuselle elinkautista rangaistusta 2 murhasta, 7 murhan yrityksestä ja 32 vaaran aiheuttamisesta.

Syyttäjä on liittänyt haastehakemuksen alkuun taustoituksen, jossa selviää, miten kaikki syyttäjän mukaan tapahtui.

"Eero Hiltunenon ollut tuttaviensa kanssa Hyvinkään keskustassa matkalla ravintolaan. Hän on tuttavansa kanssa käydyn leikkimielisen painin hävittyään hermostunut ja esittänyt suusanallisen tappouhkauksen sekä painin jälkeen että myöhemmin ravintolassa. Pian ravintolassa esittämänsä uhkauksen jälkeen Hiltunen on poistunut kello 23.00 yksin.

Hiltunen on mennyt taksilla kotiinsa, jossa hän on ottanut lukittuna olleesta asekaapista isänsä omistamat .22-kaliiperin pienoiskiväärin ja kaksi .308-kaliiperin kivääriä sekä useita kymmeniä aseisiin sopivia patruunoita. Toisen .308-kaliiperin kiväärin Hiltunen on jättänyt kuitenkin pihapiiriin, koska se ei ollut mahtunut aseenkantopussiin. Tämän jälkeen Hiltunen on lähtenyt skootterilla kohti Hyvinkään keskustaa.

Matkalla Hiltunen on kaatunut skootterilla kahdesti, mutta päättänyt molemmilla kerroilla jatkaa matkaansa. Hiltunen on lisäksi pysähtynyt vaihtamaan päällensä farmareiden sijasta maastopuvunhousut sekä jossakin vaiheessa ampunut yhden laukauksen .308-kaliiperin kiväärillä metsään.

Saavuttuaan Hyvinkään keskustaan Hiltunen on kävellyt osoitteessa Uudenmaankatu 2 sijaitsevan kerrostalon takapihalle klo 01.23 ja kiivennyt kerrostalon katolle.

Hiltunen on mennyt katolla makuulle tuuletushormin viereen. Hän on katsonut vastakkaisella puolella Uudenmaankadulla olleita ihmisiä pienoiskiväärin kiikaritähtäimen läpi. Katolla ollessaan Hiltunen on päivittänyt matkapuhelimellaan Facebook-sivuaan laittamalla sinne viestin "Kivaa oli toverit". Hiltunen on lähettänyt 01.40 tuttavalleen tekstiviestin, jossa on ilmoittanut tämän saavan tietyt Hiltusen tavarat kokonaan itselleen. Keskinäisen yhteydenpidon viimeisin puhelu on päättynyt kello 01.50. Hiltunen on lipastanut molemmat mukanaan olleet pienoiskiväärin lippaat. Hiltunen on tämän jälkeen alkanut ampumaan.

Ensin Hiltunen on ampunut 18 kertaa .22 kaliiperin pienoiskiväärillä tähdäten laukaukset noin 50 metrin päässä kadun vastakkaisella puolella ravintola Level 5:n sisällä ja sen edustalla olleisiin henkilöihin sekä noin 46 metrin päässä ravintola Medicin Manin ovella ja edustalla olleisiin henkilöihin. Tämän jälkeen Hiltunen on ampunut neljä kertaa .308 kaliiperin kiväärillä tähdäten kaksi laukausta ravintola Medicin Manin edustalla olleisiin henkilöihin, yhden laukauksen ravintola Level 5 läheisyydessä olleeseen henkilöön ja yhden laukauksen noin 59 metrin päässä Medicin Manin sivustalla olleeseen henkilöön.

Hiltunen on poistunut katolta ottaen mukaansa .308-kaliiperin kiväärin."

Syytteiden käsittely alkaa Hyvinkään käräjäoikeudessa tammikuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.