Hyvinkään asuntomessut: Amorphis-yhtyeen kitaristi suunnitteli studiohuoneen

Jämerä esittelee Hyvinkään asuntomessuilla 12.7.–11.8.2013 atriumtalo Jämerä-Sisun, johon kansainvälisestikin menestyneen Amorphis-yhtyeen kitaristi on suunnitellut studiohuoneen.

Millainen on metallikitaristin unelmatalo? Ainakin sellainen, jossa on hommansa hoitava studiohuone. Hyvinkään Asuntomessuilla voi käydä ihailemassa, millaista jälkeä on saatu aikaiseksi Jämerä-Sisu-nimisen talon kanssa. Jämerä-Sisuun mahtuu tavallista paremmin jykevää soundia, sillä talon ulkoseinät ovat hyvin ääntä eristävää puoli metriä paksua kevytbetonia. Talon rakennuttaja, vapaa-aikanaan metallikitaristina toimiva Jarno Suodenjoki, halusi 154-neliöiseen taloon äänitysstudion, jonka kokoamiseen saatiin neuvoja Amorphis-yhtyeen kitaristi Esa Holopaiselta.

– Kun koko talo on lattiasta kattoon täyskivitalo aina sisäseinät mukaan lukien, niin studion kaiun vaimennus oli ensimmäinen mietittävä asia. Studioon suunniteltiin akustiikkalevyt kahdelle vierekkäiselle seinälle ja kattoon. Ikkunaseinällä olevat paksut huopamaiset verhot toimivat lisävaimentimena. Bassoääniä tasapainotetaan katon paksummilla akustolevyillä, kertoo Holopainen.

– Studio sopii vaikkapa demoäänityksiin, treeneihin ja miksei vaativaankin äänityskäyttöön kalustosta riippuen.

LUE MYÖS: Koti:

Studiohuoneen lisäksi talossa on Suodenjoen kuvataiteilijapuolisolle oma tilansa.

Asuntomessut järjestetään Hyvinkäällä 12. heinäkuuta alkaen.


MTV3 / Jokakoti

Kuvat: Aeroc Jämerä Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja