"Hyvin, hyvin harvinaista" – mies sai verihyytymän keuhkoonsa ja yski ulos 15-senttisen "taideteoksen"

36-vuotias mies yski ulos harvinaisen erikoisen verihyytymän.

36-vuotias mies meni sairaalaan sydänongelman vuoksi, mutta päätyi lääkäreiden tapausraporttiin erikoisesta syystä.

Yskä johti outoon harvinaiseen lopputulokseen

Mies joutui sairaalaan, koska hänellä oli paha sydämen vajaatoiminta. Hänet kytkettiin verenkiertoa avittavaan laitteeseen; lisäksi hän sai verenohennuslääkkeitä.

Mies oli raportin mukaan yskinyt pitkin viikkoa ulos pieniä verihyytymiä. Eräänä päivänä hän sai erityisen pahan yskänkohtauksen.

Sen aikana mies yskäisi ulos keuhkoputkensa muotoisen veritulpan.

Leveyttä 15 senttiä

Kun lääkäritiimi tutki miehen yskimää, suurikokoista verihyytymää, he havaitsivat sen säilyttäneen muotonsa niin täydellisesti, että he saattoivat tunnistaa keuhkojen alueen, jolta hyytymä oli tullut. Keuhkon muotoinen hyytymä oli 15 senttiä leveä.

Miehestä kirjoitettiin raportti New England Journal of Medicine -lehteen, joka julkaisi myös kuvan ysköksestä osana erikoisten lääketieteellisten löydösten juttusarjaansa.

Mies valitettavasti menehtyi myöhemmin sairautensa komplikaatioihin.

"Hyvin havinaista"

Kalifornian yliopistossa työskentelevän ja potilasta hoitaneen Georg M. Wieselthalerin mukaan veri oli kerääntynyt miehen oikeaan keuhkoputkeen ja hyytynyt.

– Olimme ällistyneitä. Se on erikoinen asia, jota ei voi kuvitella, tarkoitan, että tämä on hyvin, hyvin, hyvin harvinaista, mies kertoi haastattelussa.

Video: Kun yhdysvaltalainen Caitlin Veitz odotti esikoistaan, hän ja hänen miehensä Brian saivat 20. raskausviikolla kuulla, että heidän tulevan lapsensa sydän kasvaa tämän kehon ulkopuolella. Diagnoosista lähti liikkeelle pitkällinen prosessi pienen tytön pelastamiseksi.


Lue myös:

    Uusimmat