HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa, VR kertoo STT:lle sähköpostitse. HSL:n koko maan kaukojunissa tekemät tarkastukset päättyvät toukokuun lopussa 2020.

Konduktöörien läsnäolo ja lipuntarkastus ehkäisevät VR:n mukaan tehokkaasti liputonta matkustamista. Konduktööreillä on joissain tilanteissa oikeus poistaa matkustaja junasta. Konduktöörit eivät kuitenkaan voi määrätä tarkastusmaksuja, koska he eivät ole virkamiehiä.

Kaukoliikenteessä lipun voi ostaa junasta

VR:n kaukoliikenteen operatiivinen päällikkö Vesa Pippuri kertoo sähköpostissa yhtiön edellyttävän, että jokaisella matkustajalla on jatkossakin junalla matkustaessaan voimassa oleva matkustamiseen oikeuttava lippu. Kaukoliikenteessä lipun voi ostaa myös junasta.

Tarkastustoiminta on ollut VR:n mukaan kaukoliikenteessä hyvin pienimuotoista, ja tarkastukset ovat tavoittaneet noin yhden prosentin kaikista kaukoliikenteen matkustajista.

Pippurin mukaan konduktööripalvelua lisätään tammikuusta lähtien myös kiskobussivuoroihin. Hänen mukaansa tämä mahdollistaa osaltaan HSL-tarkastustoiminnasta luopumisen.

STT:n saaman tiedon mukaan muutoksen myötä saatava säästö on 800  000 euron luokkaa.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja