Tuore kanadalaistutkimus osoittaa, että päivittäisellä suklaan syömisellä voi olla positiivisia vaikutuksia sekä äidin että vauvan hyvinvointiin.
Kanadalaistutkimus osoittaa, että suklaan syöminen auttaa sikiön kasvuun ja kehitykseen. Se voi vähentää myös äitien riskiä sairastua ruokamyrkytykseen ja sydänsairauksiin.
Vaikka tutkimukset osoittavatkin suklaan olevan hyväksi sekä sikiölle että äidille, ei sitäkään kannata nauttia mielin määrin. Optimaaliseksi määräksi on todettu 30 grammaa suklaata päivässä.
Voi pienentää raskausmyrkytyksen riskiä
Tutkimustulokset tuovat iloa odottavien äitien arkeen, sillä luettelo vältettävistä raaka-aineista on yleensä melko pitkä. Vaikka suklaa ei ole aikaisemminkaan kuulunut kiellettyjen ruokien listalle, on sen syömistä kehotettu välttämään rasvan, sokerin ja kofeiinipitoisuuden vuoksi.
Suklaa sisältää tutkitusti flavonoideja, jotka alentavat kolesterolia sekä pienentävät riskiä sairastua erilaisiin sydänsairauksiin. Mitä tummempaa suklaa on, sitä enemmän flavonoideja se sisältää.


