Hyvästit e-pillereille? Miehet testaavat ihoon hierottavaa ehkäisymetodia

Geeli imeytyy kehoon ja estää sperman tuotannon väliaikaisesti!

Naisten popsimille e-pillereille voisi mahdollisesti tulevaisuudessa sanoa hyvästit, sillä miesten ehkäisygeelin kliiniset testit alkavat vuonna 2018.

Aihetta tutkii amerikkalainen National Institute of Child Health and Human Development, jonka kehittämää geeliä hierotaan käsivarren iholle. Geeli imeytyy kehoon ja estää sperman tuotannon väliaikaisesti, kertoo IFLScience.com.

– Olen varma, että jos miehet levittävät geeliä joka päivä ja levittävät sen oikein, se on tehokasta, tutkimusta johtava Stephanie Page kommentoi.

Geeli sisältää keltarauhashormonia ja testosteronia, ja sen vaikutus voisi kestää jopa 72 tuntia. Tuotteen testaaminen tulee jatkumaan neljä vuotta.

Samantapaisia valmisteita on tutkittu myös aiemmin. Vuoden 2012 testeissä miesten ehkäisygeeli vähensi siittiöitä 89 prosenttia. Miesten ehkäisyruiskeen testaus puolestaan keskeytettiin miesten valittamien sivuvaikutusten vuoksi

Tuotteiden saaminen markkinoille on kuitenkin monimutkaista, eivätkä ne välttämättä kiinnosta miehiä: erään tutkimuksen mukana miehistä vain 25 prosenttia käyttäisi hormonaalista ehkäisyä. No, onneksi heidän ei tarvitse popsia e-pillereitä!

***


Lue myös:

    Uusimmat