Hyväntekijät lähetyksessä: Autamme satoja lapsia ja tunnemme heidät kaikki

Zimbabwen orpolasten parissa työskentelevät hyväntekijät Seppo Ainamo ja Oili Wuolle esittelivät Studio55.fi-lähetyksen katsojille tänään ruohonjuuritason kummitoimintaa.

Hyväntekijät Seppo Ainamo ja Oili Wuolle vertasivat Studio55.fi-lähetyksessä ruohonjuuritason hyväntekeväisyyttä suurien organisaatioiden toimintaan.

– Tunnemme jokaisen lapsen, joita on nyt noin 400. Me olemme käyneet jokaisen kotona, ja me otamme jokaiselta kolme kertaa vuodessa koulutodistukset ja tiedämme perhetaustan. He ovat kuin omia lapsia, Seppo Ainamo kertoi lähetyksessä.

Kummivetoista hyväntekeväisyyttä

Ainamon ja Wuolteen hyväntekeväisyystoiminta alkoi pienestä auttamisesta, mutta paisui pian kummivetoiseksi toiminnaksi.

– Lasten lukumäärän kasvu perustui sille, että kummeja tuli enemmän tarjolle, Oili Wuolle totesi ohjelmassa.

– Ensin meillä oli kummeja lähipiiristä, ystävistä ja tuttavista. Mutta vuonna 1997 tuli ensimmäinen perheen ulkopuolinen kummi, silloinen Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen, joka alkoi tukea kahta kummilasta. Siitä alkoi kummivyöry.

– Toiminta oli kummivetoista, tarjokkaita kummeja oli enemmän kuin lapsia, joten meidän piti ottaa enemmän lapsia, kertoi Seppo Ainamo.

– Mutta sattui niin, että avun tarve lisääntyi sillä alueella, täydensi Oili Wuolle.

Nykyään kummitoiminta innostaa yhä useampaa suomalaista.

– Viime vuosina on tullut hyvin paljon nuoria perheitä, jotka haluavat osallistaa omat koulutien aloittavat suomalaislapsensa kehitysmaan orpolapsen koulunkäynnin seuraamiseen, kertoi Wuolle.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta hyväntekijät Ainamo ja Wuolle kertoivat kummitoiminnasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja