Mainos

Hyväntekeväisyysjärjestöt jakoivat leipää ja kirjoja – Hursti toivoo tempaukselle jatkoa

1:56

Hyväntekeväisyysjärjestöt jakoivat tänään yli 8000 Akateemisen Kirjakaupan lahjoittamaan kirjaa eri puolilla Suomea. 

Hurstin leipäjonon kävijämäärä on yli 3000 henkilöä jokaisella jakokerralla, joten jonot ovat pitkät. Kirjoja oli varattu jaettavaksi jopa 4000, joten kirjoja jäi vielä jaettavaksi perjantaina.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtaja Heikki Hursti on itsekin kova lukemaan, joten hän toivoo jo ensimmäisen päivän perusteella tempaukselle jatkoa.

– Kirja jokaiselle kotiin mukaan ja koska, monet tuntevat toisensa – niin he voivat vaihtaa kirjoja keskenään, kun ovat omansa lukeneet. Tämä on minun mielestä todella tervetullut tempaus.

– Minulla lukeminen on kausiluotoista ja tällä hetkellä keskeneräisenä on kolme kirjaa. Luen tavallisesti kesälomalla mökillä ainakin yhden kirjan. Tänä kesänä se oli Jari Sarasvuon uusin, paljastaa Hursti.

Kirjoja aikuisille ja lapsille

Ruokajakelun kävijöiden ja vapaaehtoisten joukosta löytyy ahkeria lukijoita, mutta osa ei harrasta lukemista laisinkaan. Kirjojen lahjoittaja haluaa tarjota kaikille mahdollisuuden lukemisen riemuun.

– Me haluamme mahdollistaa kirjojen lukemisen vanhemmille, mutta myös heidän lapsilleen. Olemme lahjoittaneet kirjoja ruokajakeluiden lisäksi esimerkiksi päiväkoteihin ja SOS-lapsikylään.

– Tänään hyväntekeväisyysjärjestöt jakoivat kaikkiaan noin 8000 kirjaa. Kirjavalikoima oli laaja, mutta suosituimpia olivat sota-ja jännityskirjat, kertoo kirjoja Hurstin Valinnassa itsekin jakanut toimitusjohtaja Venla Silanterä Akateemisesta Kirjakaupasta.

Lukeminen merkitsee paljon

Ruokajakelun vapaaehtoinen Hanski kertoo nukahtavansa joka ilta kirjan alle.

–  Se on paras unilääke ja sitten se on päivisinkin luettava. Kyllä se paljon merkitsee. Kyllä sitä illalla herää, että kirja tömähtää vatsan päälle, että aika nukkua, naurahtaa Hanski.

Aato Hietala kuuluu sota-ja historiankirjojen lukijoihin.

– Minä käyn paljon kirjastossa ja harrastan lukemista. Moni täällä käyvä
 haluaa juuri tämän kaltaista vaihtelua. Tästä on hyvä ottaa ei tarvitse lähteä pidemmälle kirjaa hakemaan, toteaa vapaaehtoinen Aatto Hietala.

Raili puolestaan toivoi innostuvansa jälleen lukemaan kirjoja uuden kirjan saatuaan.

– Ihan kivaa vaihtelua, että ihmiset saa lukemista. En ole kova lukija, mutta täältä voisi löytyä ehkä kirja, joka innostaisi jälleen minua lukemaan, toivoo Raili.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.