Mainos

Hyväksikäytetty nuori nainen sai traumojensa takia eutanasian Hollannissa

Naista oli käytetty lapsena vuosikausia seksuaalisesti hyväksi. Viime vuonna noin 20-vuotiaalle naiselle myönnettiin lupa eutanasiaan eli armokuolemaan Hollannissa. 

Päätöksen jälkeen naiselle annettiin tappava ruiske. Tapaus tuli ilmi raportista, jossa Hollannin viranomaiset kertoivat eutanasian perusteluista. Asiasta uutisoivat muun muassa Mirror ja The Sun –lehdet. Suomessa asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Raportin mukaan naista oli käytetty hyväksi 5-15-vuotiaana. Hän kärsi parantumattomasta traumanjälkeisestä stressihäiriöstä, anoreksiasta, kroonisesta masennuksesta ja harhoista. Naisen ongelmiin yritettiin vuosien ajan etsiä ratkaisua tuloksetta. Lääkärit kuitenkin arvioivat, että nainen pystyi itse päättämään eutanasiasta.

Suomessa, kuten useissa muissakin maissa Euroopan maissa eutanasia on rikos. Hollannin naapurimaassa Belgiassa eutanasia laillistettiin vuonna 2002, ja viime vuonna siellä tehtiin 2021 eutanasiaa.

Belgia laajensi eutanasiakäytäntöjä vuonna 2014 siten, että armokuolema on sallittu myös kaikenikäisille lapsille, joilla on parantumaton sairaus.

Lapsen pitää lain mukaan olla kuitenkin kykenevä tekemään rationaalisia päätöksiä kohtalostaan. Belgiassa on käyty kiivasta keskustelua siitä, onko lapsi todella kykenevä päättämään omasta kuolemastaan. Hollannissa on 12 vuoden ikäraja armokuolemalle.

Eutanasia on sallittu myös Luxemburgissa mutta vain aikuisille. Sveitsissä lääkärit voivat avustaa armokuoleman haluavaa mutta itse eutanasia on edelleen laiton. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.