"Hyvää ja halpaa ei ole" – näin säästät timanttiostoksilla

Timanttisormuksen hinta määräytyy monesta tekijästä.

Mitä suurempi karaattiluku, sitä kalliimpi timantti – sen tiedämme kaikki. Yleensä timanttikaupoille lähdetään budjetin kanssa, jonka perusteella määräytyy myös kiven suurin mahdollinen koko.

Mielenkiintoa laskuoppiin tuovat pienet timantit: yhden karaatin timantti on arvokkaampi kuin esimerkiksi 200 pienen timantin, joiden yhteispaino on kaksi karaattia. Pienistä kivistä tehty istutus yhden suuren timantin sijaan on siis budjettiystävällisempi vaihtoehto, jos nimettömään kaipaa runsasta kimallusta.

Voiko timanttiostoksilla millään säästää euroja?

– Voi, jos ostaa huonon timantin. Hyvää ja halpaa ei ole. Jos se on edullinen, siinä on jotain pielessä, kommentoi Tillanderin toimitusjohtaja Teemu Konttinen.

Kukkaroystävällisestä timanttikorusta haaveilevan kannattaa sen sijaan kiinnittää huomio timantin hiontaan.

– Erityyppisissä hionnoissa on hintaeroja. Esimerkiksi smaragdihiontaisessa timantissa on paljon ulkonäköä ja kokoa, mutta valon heijastuminen takaisin ei ole niin hyvä kuin briljantissa.

Tärkeää on muistaa myös, että timanttien hinnat nousevat usein 0,50 karaatin ja 1,00 karaatin kohdalla. Syyt ovat psykologisia: ihmiset pitävät tasaluvuista. Budjettitietoinen suosiikin näiden lukujen välejä.

– Jos johonkin kannattaa panostaa, niin hionnan tulee olla kunnossa. Lisäksi jos timantin karaattiluku on yli 0,3, saa korun mukaan sertifikaatin aitoudesta, suosittelee Konttinen.

 

Lähteet: Tillanderin toimitusjohtaja Teemu Konttisen haastattelu, Tillander.fi

Lue myös:

    Uusimmat