Hyundai julkaisi ensimmäiset viralliset kuvat uudesta i20-mallista

Hyundai i20 kuuluu eurooppalaisittain mielenkiintoiseen B-segmenttiin. Ensimmäisen sukupolven i20:n on ollut yksi merkin myydyimmistä autoista Euroopassa, joten uutuuden päällä on varsin isot odotukset. Mallin päätavoitteina on yhä laajentaa asiakaskuntaa ja kehittää merkin tunnettuutta.

Uusi i20 on suunniteltu Euroopassa ja valmistetaan täällä. Edeltäjään verrattuna 45 milliä kasvanut akseliväli lupailee hyvää sisätiloille, joiden pitäisi olla luokan tilavimmasta päästä. Myös kokonaispituus on kasvanut ja uusi i20 ylittää maagisen neljän metrin rajan. Pituudeksi kirjataan 4035 millimetriä.

Uutuus on muotoiltu Hyundain Fluidic Sculpture 2.0 –muotoilufilosofian mukaisesti. Keulassa on merkin tunnistettava kuusikulmainen ja kromireunustettu jäähdyttäjän säleikkö. Vyötärölinja on varsin klassinen ja C-pilarit ovat mustat luodakseen vaikutelman leijuvasta kattolinjasta.

Auton varsinainen ensiesittely tapahtuu syksyllä Pariisin autonäyttelyssä. Suomeen uusi i20 rantautuu alkuvuodesta 2015 ja tarkemmat malli- ja moottoritiedot julkaistaan lähempänä lanseerausajankohtaa.

Lue myös:

    Uusimmat