Hyundai esitteli uuden lippulaivansa – tältä näyttää vety-Nexo

Hyundai on esitellyt tällä viikolla Las Vegasissa käynnistyneillä CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla huipputeknisen lippulaivamallin.

Nimeä Nexo kantava crossover on korealaisvalmistajan vetyautomalliston keihäänkärki, joka korvaa nykyisen, Tucsoniin pohjautuvan vetymallin.

Aivan uudelle alustalle rakentuvan Nexon 600 kilometrin toimintasäde on jopa 30 prosenttia pidempi kuin edeltäjässään.

Kuten olettaa sopii, Nexo on pakattu täyteen viimeisintä teknologiaa. Autosta löytyy muun muassa valmistajan tuorein autonomisen ajamisen mahdollistava järjestelmä, jonka turvin Nexo osaa esimerkiksi ajaa parkkiin ja sieltä pois kuljettajan ollessa auton ulkopuolella.

Vety-Tucsonin parhaimpia ominaisuuksia ei ollut sen käynnistyminen kylmissä olosuhteissa. Hyundain mukaan Nexo on merkittävä parannus tässä suhteessa, ja lupailee Alaskassa sekä Pohjois-Ruotsissa tehtyjen testien perusteella käynnistymisen olevan ongelmatonta jopa 30 pakkasasteessa.

Hyundai suunnittelee tuovansa markkinoille 18 ympäristöystävällisempää mallia vuoteen 2025 mennessä. Nexo on niistä ensimmäinen ja sitä odotetaan myyntiin vielä tämän vuoden aikana.

Lähde: Hyundai

***

Erikoinen konsepti: Hyundai yhdisti nojatuolin ja auton 1:14

Lue myös:

    Uusimmat