Hyrrr, viikonloppuna luvassa vain 8 astetta! Suomeen puhaltaa nyt kylmää ilmaa kahdesta suunnasta – Pekka Pouta ei lupaa helteiden palaavan: "30 astetta on yhtä todennäköinen kuin lottovoitto"

Onko toivoa kesän paluusta? Pekka Pouta vastaa 4:32

Viikonlopuksi Suomen valtaa kylmä rintama, mutta ensi viikolla lämpömittari alkaa kohota taas kesäisempiin lukemiin. 

Suomen sää on tulevana viikonloppuna niin kylmä kuin käytännössä voi olla, luonnehti MTV:n meteorologi Pekka Pouta aamun Huomenta Suomessa.

Tuoreimman sääennusteen mukaan viikonloppuna eteläisessä Suomessa on 15 astetta lämmintä, lounaisrannikolla 17 ja itäisessä Suomessa vain 8.

– Suomen länsipuolella on korkeapaine, joka vähän pullistelee ja Venäjän puolella on jättimäinen matalapaine. Ne yhdessä puhaltavat kylmää ilmaa, joka osuu pahimmin Itä-Suomeen, Pouta selittää.

Helteet epätodennäköisiä

Pekka Poudan mukaan sää lämpenee kuitenkin kylmän viikonlopun jälkeen.

Kuukausiennusteen mukaan keskimääräistä kylmempi sää on muuttumassa takaisin normaalitilanteeksi. Etelässä lämpötila kohoaa takaisin 20 asteeseen. Helteiden palaamista Pouta pitää epätodennäköisenä.

– Pohjoisvirtaus heikkenee ja lämpötilat palaavat normaaleiksi, ei mitään suuria sateita. Ei voi odotella paljon hellelukemia, kolmenkymmenen asteen tuleminen olisi yhtä todennäköistä kuin lottovoitto. 

Lue myös:

    Uusimmat