Hyödylliset vinkit: Näin nopeutat pyykinpesua

Pitäisi saada vaatteet puhtaaksi sekunneissa? Ihan niin nopeasti pyykinpesu ei onnistu, mutta näillä vinkeillä nopeutat prosessia huomattavasti.

Valmistelu on kaiken A ja O. Seuraa näitä All You -sivuston kokoamia vinkkejä, jotka tekevät pyykinpesusta sujuvampaa:

Lajittele

Itse pyykinpesusta tulee helpompaa ja nopeampaa, kun pyykin lajittelu on hoidettu etukäteen. Hanki kaksi tai kolme pyykkikoria, joihin lajittelet tummat ja vaaleat pyykit. Lakanoille ja pyyhkeille kannattaa olla oma korinsa.

Opeta koko perhe lajittelemaan pyykki oikein. Tämä säästää pyykin pesijän vaivaa huomattavasti.

Käännä herkät vaatteet nurinpäin, samoin farkut ja tummat vaatteet, jotka päästävät väriä.

Esikäsittele tahrat

Hankalat tahrat eivät välttämättä lähde normaalissa pesussa. Ne kannattaa esikäsitellä esimerkiksi sappisaippualla tai nestemäisellä astianpesuaineella. Sitten vain pesu korkeimmassa sallitussa pesulämpötilassa.

Kuivaa tehokkaasti

Kun otat vaatteet ulos pesukoneesta, ravistele jokainen erikseen ja tarkista, että vaate on puhdistunut. Jos laitat likaisia vaatteita kuivausrumpuun, tahrat voivat kiinnittyä entistä tiukemmin.

Muista aina puhdistaa nukkasihti. Laita kuiva pyyhe mukaan rumpuun, sillä se imee kosteutta ja lyhentää kuivausaikaa. Kun ensimmäinen satsi on kuiva, laita heti toinen kuivumaan. Tämä säästää aikaa ja rahaa, sillä näin kuivausrummun ei tarvitse kuumentua uudestaan.

Viikkaa nopeasti

Jos haluat estää vaatteitasi rypistymästä, aikaa ei ole hukattavaksi. Ota vaatteet kuivurista, kun ne ovat vielä aavistuksen kosteita. Ne jatkavat vielä kuivumista.

Ravistele vaatteet ja viikkaa huolella. Kun laitat vaatteet kaappiin, tasoita vielä rypyt ja korjaa saumat suoraan.

Lue myös:

    Uusimmat