Hymyileväinen kruununprinsessa Victoria säteili kilpaa auringon kanssa – piti koskettavan puheen syöpäseminaarissa

Ruotsin kruununprinsessa kertoi Karoliinisessa instituutissa järjestetyssä tilaisuudessa, että syöpä on koskettanut myös hänen lähipiiriään.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria osallistui maanantaina 3. helmikuuta Karoliinisessa instituutissa Solnassa järjestettyyn seminaariin, jossa keskusteltiin Ruotsin tulevan kymmenen vuoden strategiasta taistelussa syöpää vastaan.

Kruununprinsessa oli pukeutunut valkoista jakkua lukuun ottamatta kokonaan tummansiniseen, mutta hymyili kameroille kilpaa auringon kanssa saapuessaan paikalle.

Svensk Damtidningin mukaan Victoria kuitenkin puhui seminaarissa koskettavasti ja sydämellisesti monia koskettavasta sairaudesta.

Seminaarissa käsiteltiin lehden mukaan kruununprinsessan paikalla ollessa muun muassa tulevaisuuden syöpähoitoja.

– Kuten niin monia muitakin maassamme, minulla on ystäviä ja läheisiä sukulaisia, joita syöpä on koskettanut, Victoria sanoi.

– Kaikki joutuvat todistamaan samaa asiaa: kun olet kaikkein eniten peloissasi ja tunnet itsesi hylätyksi, hoito on kaikki kaikessa, hän jatkoi.

Victoria kuitenkin tunnusti puheessaan, että hoitoihin liittyy yhä myös epäkohtia.

– Olen valitettavasti tietoinen, että siihen on vielä matkaa, että kaikilla maassamme on mahdollisuus saada samaa, hyvää hoitoa. Tiedän kuitenkin myös, että fantastista edistystä on tapahtunut. Se edistys ei ole itsestäänselvyys, prinsessa sanoi ja kiitti puheenvuorollaan myös Ruotsin terveydenhuollon ammattilaisia ennen kuin jakoi tilaisuudessa myönnettyjä palkintoja. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja