Yksi FBI:n etsityimpien rikollisten listalta jäi kiikkiin: Guadalajara-huumekartellin perustaja pidätettiin Meksikossa

Katso pidätysvideo!

Huumekartelli Guadalajaran perustaja Rafael Caro-Quintero on pidätetty Meksikossa, kertovat muun muassa The Guardian ja BBC. Caro-Quintero oli FBI:n etsityimpien rikollisten listalla.

Meksikon laivaston mukaan he ovat vanginneet Rafael Caro-Quinteron. Häntä syytetään yhdysvaltalaisen huumeagentin sieppauksesta, kidutuksesta ja murhasta vuonna 1985.

Etsintäkoira Max löysi Quinteron piileksimässä pensaikossa San Simonin kaupungissa.

Meksikon kansallinen pidätysrekisteri listasi Quinteron vangitsemisajankohdan noin puoleen päivään. Hänestä oli vireillä kaksi pidätysmääräystä sekä luovutuspyyntö Yhdysvaltain hallitukselta.

– Ei ole piilopaikkaa kenellekään, joka sieppaa, kiduttaa ja murhaa amerikkalaisia ​​lainvalvontaviranomaisia. Olemme syvästi kiitollisia Meksikon viranomaisille Rafael Caro Quinteron vangitsemisesta ja pidätyksestä, Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland sanoi.

Valkoisen talon vanhempi Latinalaisen Amerikan neuvonantaja Juan Gonzalez kirjoitti Twitterissä: "Tämä on isoa."

28 vuotta vankilassa

Quintero on yksi Guadalajara -huumekartellin perustajajäsenistä.

Hän vietti 28 vuotta vankilassa Yhdysvaltain huumevalvontaviranomaisen entisen agentin Enrique Camarenan murhasta.

Vuonna 2013 Meksikon tuomioistuin lyhensi Quinteron 40 vuoden tuomion ja vapautti hänet päättäessään, että hänet olisi pitänyt tuomita osavaltiossa eikä liittovaltion tuomioistuimessa.

Maan korkein oikeus kumosi myöhemmin päätöksen, mutta Quintero oli jo piiloutunut.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan hän palasi nopeasti huumekauppaan. Washington tarjosi myöhemmin 20 miljoonaa dollaria kaikista hänen vangitsemiseensa johtaneista tiedoista.

Lue myös:

    Uusimmat