Mainos

Huume-epäily siirtyi syyttäjälle – Poliisitutkinta: Jari Sillanpäältä löytyi kristallia, käytön epäillään olleen pidempiaikaista

Helsingin poliisin esitutkinta laulaja Jari Sillanpäähän kohdistuvasta huume-epäilystä on valmistunut. Tämän illan Rikospaikka-ohjelmassa kerrotaan, että asia on siirtynyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon. Ohjelman tietojen mukaan poliisi epäilee, että Sillanpään hallusta löytynyt huumausaine oli metamfetamiinin jalostettua muotoa kristallia.

Sillanpäätä epäillään huumerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta. Huippusuositun laulajan epäillään ajaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Sillanpää jäi kiinni huumeratista epäiltynä Helsingin keskustassa syyskuussa. Iltalehti kertoi poliisin virkapartion pysäyttäneen törttöilevän autoilijan, joka osoittautui Sillanpääksi.

Myöhemmin MTV paljasti, että kiinni otettaessa Sillanpään hallusta löytyi kristalliksi epäiltyä huumetta. Poliisi teki käryn perusteella myös kotietsinnän Sillanpään asuntoon. Sieltä ei löytynyt huumeita.

Kristallihuumeen takavarikkoon liittyen Sillanpäätä epäillään huumerikoksesta.

Kristalli on useita kertoja tavallista metamfetamiinia vahvempaa. Jos ainetta käyttää esimerkiksi polttamalla, jo noin puolen gramman määrä vastaa jopa seitsemää käyttöannosta. Tiedossa ei ole, millainen määrä huumetta Sillanpään hallusta löytyi.

Helsingin poliisi ei ole virallisesti vahvistanut Sillanpäähän kohdistuvia rikosepäilyjä.

Helsingin syyttäjänvirastosta kerrottiin MTV:lle keskiviikkona, että Sillanpäätä koskeva esitutkinta on saapunut virastoon. Jutulle ei vielä ole nimetty syyttäjää.

Sillanpää kommentoi huumekäryään syyskuussa sosiaalisessa mediassa.

– Lehdissä on kirjoitettu, että minun epäillään syyllistyneen huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamiseen. Tämä pitää paikkansa, vaikka kyseessä olikin hyvin vähäinen määrä, hän kirjoitti Facebook-sivullaan.

Sillanpään mukaan oli ajattelematonta lähteä liikenteeseen. Hän kertoi Facebookissa, että koki olleensa tilanteessa täysin ajokykyinen. Sillanpää pyysi toimintaansa anteeksi.

– Tiedostan elämän rajallisuuden, ja intohimoisena ihmisenä hakeudun helposti uusien kokemusten pariin. Kunpa olisikin voimaa ja ymmärrystä tehdä elämässä aina vain oikeita valintoja, hän kirjoitti Facebookissa.

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan poliisi on esitutkinnassa lähtenyt epäilystä, että Sillanpään huumeidenkäyttö on jatkunut pidempään. On selvää, että poliisia kiinnostaa erityisesti se, keneltä tai keiltä Sillanpää on epäiltyä kristallia hankkinut.

Rikospaikka-ohjelma MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 22.40.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.