Mainos

Jari Sillanpää kertoi poliisille käyttäneensä metamfetamiinia vuosia, myös pistämällä – nesteytti itseään tiputuspusseilla juhlinnan jälkeen

Jari Sillanpään metamfetamiinin käyttö on jatkunut vuosien ajan, laulaja kertoo poliisin esitutkinnassa.

Esitutkinnassa käy ilmi, että Sillanpään huumeiden käytössä ei ollut kyse yksittäistapauksesta. Tutkintailmoituksen mukaan Sillanpää kertoi käyttäneensä metamfetamiinia vuosien ajan. Metamfetamiinia pidetään amfetamiinia voimakkaammin vaikuttavana aineena.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Laukusta löytyi pistämiseen soveltuvia ruiskuja

"Kysymys: Oletko välittänyt tai tarjonnut amfetamiinia muille henkilöille?

Vastaus: Bileissä olen joskus tarjonnut ja myös saanut muilta. Se vähän niin, että kotibileisiin on tullut muitakin nautintoaineita.

K: Onko kyse ollut nimenomaan metamfetamiinista?

V: Kyllä. Mutta näkeehän sitä muitakin aineita, mutta minä en käytä muita aineita tai ei tee mieli."

Sillanpää kertoo käyttäneensä metamfetamiinia nuuskaamalla nenään ja polttamalla. Poliisin mukaan tämän asuntoon tehdyssä kotietsinnässä keittiön pöydältä löytyi valkoista jauhetta merkkinä huumeiden käytöstä. Kotietsinnässä Sillanpään laukusta löydettiin käyttämäiseen sopivia ruiskuja. Tässä yhteydessä hän oli kertonut käyttävänsä ainetta myös pistämällä.

Amfetamiinin käyttö oli alkanut Sillanpään mukaan kolme vuotta sitten hänen lopetettuaan alkoholin käytön. Muita aineita hän ei kertomansa käyttänyt eikä halunnut käyttää.

Asunnosta löydettiin kotietsinnässä myös nesteytykseen soveltuvia nestepusseja, joita Sillanpää oli poliisin mukaan kertonut käyttävänsä useamman päivän juhlimisen jälkeen. Sillanpään mukaan juhliminen ja amfetamiinin käyttö kuivattaa elimistöä niin paljon, että hän palauttaa kehoaan nesteyttämällä sitä.

"Kyseessä on natriumkaliumpussit. Olen lukenut tästä paljon. Kyseessä on kehon nesteyttämiseen tarkoitettu neste. Kun käyttää tällaista ainetta, niin kehon palautumiseen käytän näitä pusseja. Nesteytän siis itse itseni."

9:38

Oli polttanut metamfetamiinia ennen rattiin nousua

"Piipussa oli mitä oli. Pari kolme tuntia ennen kun minut otettiin kiinni, otin pari hatsia ensin Lönkalla ja sitten pari hatsia Ratakadulla. Ehkä noin tuntia ennen otin viimeisen hatsin."

Poliisin mukaan Sillanpää pysäytettiin liikennerikkomusten vuoksi. Hän oli ohittanut raitiovaunun sulkuviivan vaikutusalueella, ja lähtenyt liikennevaloista hitaasti liikkeelle. Sillanpään mukaan keltaisen viivan ohitus oli spontaani reaktio edellä ajaneen auton vastaavaan toimeen, valoissa hän oli taas lukenut ja vastaillut puhelimessa viesteihin.

Sillanpää antoi poliisille positiivisen huumepikatestin jälkeen huumepussin ja lasipiipun. Hän kertoi myöhemmin kuulusteluissa käyttäneensä metamfetamiinia lasipiipussa höyrystämällä noin tuntia ennen rattiin nousua.

Sillanpään autosta löytynyt 0,3 gramman painoinen pussi metamfetamiinia oli niin sanottua kristallia, eli polttamiseen soveltuvaa, erittäin puhdasta metamfetamiinia.

Vaikeni aineen lähteestä

"Kysymys: Olet kerotnut poliisille kiinniottosi yhteydessä, että olet käyttänyt metamfetamiinia kolme vuotta. Miten usein käytät metamfetamiinia ja minkälaisia annoksia?

Vastaus: En halua vastata.

K: Miten käytät metamfetamiinia?

V: Tässä tuli piippua käytettyä.

K: Keneltä olet käyttämäsi ja hallustasi takavarikoidun metamfetamiinin hankkinut?

V: Tuohon en halua vastata."

Sillanpäältä kysyttiin myös kuulusteluissa, onko hänellä ongelmia huumeiden käytön suhteen ja tarvitseeko hän ohjausta hoitoon. Sillanpään vastaus oli julkisuuteen annetussa asiakirjassa kuitenkin salattu.

Salauksen syyksi ilmoitettiin, että asiakirja sisältää tietoja henkilön terveydentilasta, tämän saamasta terveydenhuollon ja kuntoutuksen palvelusta tai muista yksityisyyden suojaan kuuluvista tiedoista, kuten tietoja sosiaalihuollon ja työhallinnon palveluista. Tutkintailmoituksen mukaan Sillanpää on kuitenkin kertonut, ettei ole hoidon tarpeessa.

Sillanpäältä tivattiin esitutkinnassa metamfetamiinin lähdettä, mutta tämä ei suostunut kertomaan asiasta esitutkinnassa. Koska huumeiden käyttö on rikos, oli tämä Sillanpäälle mahdollista, koska rikosepäilty voi todistajasta eroten vaieta. 

Jutussa käytetyt sitaatit ovat poliisin kuulustelupöytäkirjasta.

Juttua päivitetty 20.1.2018 kello 11.29: Metamfetamiinin vaarallisuudesta ei ole vielä korkeimman oikeuden päätöstä. Alemmissa oikeusasteissa ainetta on kuitenkin pidetty lain tarkoittamana erittäin vaarallisena huumausaineena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.