Asianajaja Jari Sillanpään huumekäryn tiedottamisesta: "Katkaistaan huhuilta siipiä"

Asianajaja Juha Räihä kommentoi Jari Sillanpään rikosepäilyä 2:00

Jari Sillanpään asianaja Juha Räihä kertoo, että Sillanpään Facebook-sivuilla julkaistun tiedotteen tarkoituksena oli selventää viihdetaiteilijaan kohdistuvia rikosepäilyjä julkisuudessa.

Kuuntele videolta Räihän kommentit koskien Sillanpään huumekäryä.

Hänen mukaansa Sillanpäätä ei epäillä huumekaupasta tai muista törkeistä rikoksista. Sen vuoksi tiedote tehtiin.

– Oikeastaan kyse oli siitä, että katkaistaan huhuilta siipiä. Joissain medioissa uutisoitiin siitä, että olisi jostain huumeliigan jäsenyydestä tai muusta, mistä saa hyvin erilaisen kuvan, kun mistä tässä tapauksesta oikeasti on kyse, Räihä kommentoi.

Räihän mukaan Sillanpää on hankkinut tapauksessa käsitellyt huumausaineet omaa käyttöään varten. Sillanpään matkatavaroista löytyneen pienen metamfetamiinimäärän taustasta Sillanpäällä ei Räihän mukaan ole tietoa.

– Tämä on tilanne. Sitä selvitetään edelleen, mikä sen alkuperä on. Siitä ei tässä vaiheessa ole tietoa, hän kertoo.

Räihän mukaan Sillanpää myönsi pidätettynä ollessaan kuulusteluissa käyttäneensä metamfetamiinia satunnaisesti viihdekäyttönä vuodesta 2014 asti.

Näin MTV:n Rikospaikassa pohdittiin Sillanpään aiempaa huumekäryä.


Asianajaja: Kotietsinnässä ei löytynyt mitään

Räihän tietoon Sillanpäähän kohdistuneet rikosepäilyt tulivat sunnuntaina, kun hän sai tiedon Sillanpäätä kuulusteltavan rikosepäilyn johdosta.

Samassa yhteydessä Sillanpään kotiin tehtiin kotietsintä, jossa ei Räihän mukaan löytynyt huumausaineita. Sillanpää pääsi poliisin hoteista eilen iltapäivällä noin kello neljän aikaan.

Tarkemmin Räihän tiedossa ei ole, missä aikataulussa tapausta tullaan käsittelemään. Poliisi ja syyttäjä tulevat jatkossa ilmoittamaan, miten asia etenee syyteharkintaan.

– Ollaan yhtä tietämättömiä aikataulun suhteen itsekin, Räihä toteaa.

MTV Uutiset ei tavoittanut illalla tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat