Jari Sillanpää myönsi poliisille käyttävänsä metamfetamiinia – tulli löysi huumeita Sillanpään matkatavaroista

Asianajaja Juha Räihä kommentoi Jari Sillanpään rikosepäilyä 2:00

Laulaja Jari Sillanpää kommentoi tänään pidätystään ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän eilen vapautui Pasilan poliisivankilasta. Sillanpää kirjoitti kommenttinsa Facebookiin, mutta hän halusi antaa asianajajansa selvittää asiaa selvemmin.

Asianajaja Juha Räihän mukaan Sillanpää myönsi pidätettynä ollessaan kuulusteluissa käyttäneensä metamfetamiinia satunnaisesti viihdekäyttönä vuodesta 2014 asti.


Sillanpää myönsi esitutkinnassa hankkineensa metamfetamiinia omaa käyttöään varten ja juhlissa tarjottavaksi satunnaisesti pieniä noin 1-10 gramman eriä vuosina 2014-2017. Hankitun huumausaineen yhteismäärä näinä vuosina on ollut noin 110 grammaa.

Epäillään huumausainerikoksesta

Poliisi epäilee Sillanpäätä omaa käyttöä varten tapahtuneesta huumausaineiden hankkimisesta.

– Sillanpää korostaa, että poliisi epäilee häntä nimenomaan huumausaineen hankkimisesta omaan käyttöön, eikä mistään muusta osallisuudesta huumeverkostoon. Hankitut määrät ovat olleet kuitenkin sen verran suuria, että kysymyksessä on huumausainerikos eikä huumausaineen käyttörikos, asianajaja Juha Räihä kirjoitti Sillanpään Facebook-sivuilla.

Sillanpää otettiin kiinni lauantai-iltana Helsinki-Vantaan lentokentältä, kun hän palasi Suomeen Thaimaan-lomalta.

Tulli löysi Sillanpään matkatavaroiden joukosta pienen määrän eli alle yhden gramman suuruisen erän metamfetamiinia. Sillanpää ei osaa kertoa mistä aine on peräisin, eikä aineen alkuperää ole vielä saatu selvitettyä.

Kiinnioton jälkeen Sillanpää pidätettiin ja hänet päästettiin Helsingin poliisivankilasta vapaaksi eilen maanantaina. Sillanpään asuntoihin tehtiin kotietsinnät sunnuntaina. Asianajajan mukaan kotietsinnöissä ei löydetty huumausaineita.

Lue myös:

    Uusimmat