Huuhkajissa läpi lyöneelle Benjamin Källmanille huima siirto Eurooppaan – ykköshyökkääjäksi perinneseuraan: "Näyttöhalu on kova"

Suomen maajoukkueessakin tuoreimmissa Kansojen liigan peleissä kunnostautunut ja Interissä kovaan maalivireeseen yltynyt Benjamin Källman siirtyy Puolan pääsarjaan Ekstraklasaan. 24-vuotias toisen polven palloilulahjakkuus on Cracovian uusi ykköshyökkääjä.

Viime vuonna Interissä 14 maalia Veikkausliigassa iskenyt ja tälläkin kaudella turkulaisseuralle seitsemän kertaa osunut Benjamin Källman jatkaa uraansa Puolan pääsarjassa, perinteikkään seuran Cracovian riveissä. Krakovalaisseura kiinnitti Interistä kesken kauden vapautuneen Källmanin ilmaisella siirrolla.

Källmanin sopimus Cracovian kanssa on kolmivuotinen.

– On tosi hyvä fiilis tästä. Tuntuu, että Puolan pääsarja on tosi hyvä tasonnosto mulle ja tähän paikkaan tärkeä askel uralla. Nyt haluan näyttää, että pystyn täälläkin tekemään tulosta. Oma tavoite on tehdä paljon maaleja, Källman kertoo MTV Urheilulle.

Källmanin vire on kantanut Veikkausliigan lisäksi myös maajoukkuepeleihin, joissa hän onnistui Kansojen liigassa otteluissa kesäkuussa ja teki maalin Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

– Viime kausi oli hyvä ja olen iloinen, että vire on jatkunut. Onnistumiset Huuhkajissa nostaa entisestään omaa fiilistä ja itseluottamusta, Källman kuvailee.

Käsipallolegenda Mikael Källmanin poika tunnetaan maalivainunsa lisäksi väkivahvana ja fyysisesti kovakuntoisena hyökkääjänä. Tammisaaresta lähtöisin oleva Ekenäs IF:n kasvatti on pelannut ulkomailla aiemmin skottiseura Dundeen, tanskalaisen Vendsysselin ja norjalaisen Viking Stavangerin riveissä.

Nyt Källman kokee olevansa valmis lopulliseen läpimurtoonsa Euroopan kentillä. 24-vuotiaalle pelaajalle nyt tehty sopimus on uran suurin näyttöpaikka.

– Tämä on eri tilanne, koska olen aiemmin ollut aina lainapelaaja. Hampaankoloon on jäänyt paljon, ja tuntuu, että olisin voinut näyttää enemmän kuin näytin silloin. Tuntuu, että olen nyt aivan eri ihminen ja pelaaja siitä, kun muutin ulkomaille edellisen kerran, Källman sanoo.

– Olen enemmän valmis asioihin, ja näyttöhalu on kova.

Puolan pääsarja Ekstraklasa käynnistyy jo heinäkuun puolivälissä, joten harjoituskausi jää Källmanilla lyhyeksi.

Lue myös:

    Uusimmat