Huuhkajien todennäköisin pudotuspelivastustaja herättää kauhua – myös unelmakohtaaminen Ruotsin kanssa mahdollinen

Venäjä löi Huuhkajat kirvelevässä trillerissä – Mika Saukkonen ja Juha Reini perkaavat pelin kiinnostavimmat käänteet 5:57
MTV Uutiset Livessä perattiin Huuhkajien tappiollinen Venäjä-ottelu.

Jalkapalloanalyytikko Mark Taylor julkaisi Twitterissä kaavion, jossa on määritelty EM-kisajoukkueiden todennäköisimmät vastustajat pudotuspelien avauskierrokselle. Huuhkajien todennäköisin vastustaja on Ranska (15,7 prosenttia). 

Huuhkajat on tällä hetkellä lohkonsa kolmantena. Jatkopaikkaan vaaditaan pisteitä Belgialta, mutta myös tappio voi riittää, mikäli Suomi on lohkon kolmonen sekä kaikkien lohkojen vertailussa neljän parhaan lohkokolmosen joukossa.

Hallitsevan maailmanmestarin kohtaaminen vaatisi Ranskan lohkovoittoa sekä Huuhkajille lohkon kolmostilaa. Suomi on tällä hetkellä lohkonsa kolmantena ja ykkösenä lohkokolmosien vertailussa.

Rakkaan länsinaapuri Ruotsin kohtaaminen on myös mahdollista. Se vaatisi joko Suomen lohkovoittoa ja Ruotsin kolmostilaa tai Ruotsin lohkovoittoa ja Suomen kolmostilaa. Ruotsin kohtaamiselle on 2,1 prosentin mahdollisuus.

Muitakin vastustajavaihtoehtoja on pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Jos Huuhkajat jää lohkokolmoseksi voi se kohdata E-lohkosta Ruotsin lisäksi Espanjan (7,5 prosenttia), Puolan (0,4 prosenttia) tai Slovakian (1,4 prosenttia).

Lohkokakkosena Suomen vastustaja tulee A-lohkosta. Mahdolliset vaihtoehdot ovat Italia (1,2 prosenttia), Wales (10 prosenttia) ja Sveitsi (1,2 prosenttia).

Mikäli Huuhkajat voittaisi oman lohkonsa tulisivat vaihtoehdot useasta eri lohkosta. A-lohkosta vastaan voisi tulla Sveitsi tai Turkki, jonka kohtaamisen mahdolisuus on alle 0,1 prosenttia. Joukkueet kohtaavat A-lohkon päätöskierroksella ja Turkki tarvitsee voiton noustakseen lohkon kolmanneksi.

D-lohkosta vastaan voi tulla Kroatia (0,2 prosenttia), Tshekki (0,1 prosenttia), Englanti (0,1 prosenttia) tai Skotlanti, jonka kohtaamiselle annetaan alle 0,1 prosentin mahdollisuus.

Huuhkajien mahdolliset vastustajat E-lohkosta ovat Espanja, Ruotsi, Slovakia tai Puola. F-lohkosta vastaan voisi tulla Ranska, Saksa (3,3 prosenttia), Portugali (9,6 prosenttia) tai Unkari (0,1 prosenttia).

Todennäköisimpänä pudotuspeliparina pidetään Italian ja Itävallan kohtaamista (41,3 prosenttia). Listalla on myös määritelty mahdollisuus, ettei kohtaa ketään pudotuspeleissä ja jää siis alkulohkoon. Huuhkajat jää 47 prosentin todennäköisyydellä lohkovaiheeseen.

Suurimmalla todennäköisyydellä alkulohkoon jäisivät Unkari (98 prosenttia), Pohjois-Makedonia (93 prosenttia) ja Turkki (93 prosenttia).

Huuhkajilla on jäljellä enää yksi ottelu lohkovaihetta. Se kohtaa ensi maanantaina Belgian.

Alla Mark Taylorin julkaisema kaavio.

Lue myös:

    Uusimmat