Huuhkajien kohtaaminen ei kiinnostanut Belgiassa – Pietarin EM-otteluihin haki lippuja peräti 1,8 miljoonaa fania!

Nämä maat Suomi kohtaa ensi kesänä jalkapallon EM-kisoissa – fanien ei tarvitse matkustaa kauas 4:05
Huuhkajien EM-lohkon pähkinänkuoressa.

Suomen ja Venäjän välinen jalkapallon EM-kisojen kohtaaminen oli eniten lippuhakemuksia kerännyt ottelu Pietarissa pelattavista kamppailuista.

Venäläisen uutistoimiston TASS:n Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta saamien tietojen mukaan Pietarin kolmeen alkulohkon otteluun ja yhteen puolivälierään haettiin lippuja kaikkiaan peräti 1,8 miljoonaa kertaa, mikä on seitsemänkertaisesti yli stadionin kapasiteetin.

Pietarissa pelataan kesäkuussa isäntäjoukkue Venäjän ottelut Belgiaa (13.6.) ja Suomea (17.6.) vastaan sekä Huuhkajien ja Belgian kohtaaminen 22. kesäkuuta. Näistä Venäjän ja Suomen välinen ottelu oli TASS:n mukaan suosituin. Lipun saaneista 71,8 prosenttia oli Venäjältä ja 20,3 prosenttia Suomesta.

Sen sijaan belgialaisia EM-pelit eivät ole kiinnostaneet samaan malliin. Venäjä saa FIFA-rankingin ykköstä vastaan pelaamaansa otteluun peräti 83,3 prosenttia paikoista. Juhannuksen jälkeen pelattavaan Suomen ja Belgian otteluun puolet hakemuksista tuli Venäjältä, kolmannes Suomesta ja vain hiukan yli viisi prosenttia Belgiasta.

Vuonna 2017 valmistuneelle Krestovskin areenalle Pietariin mahtuu EM-kisojen otteluissa kerralla 61 000 katsojaa.

Uefan mukaan kesän EM-kisoihin saatiin yhteensä huimat 28,3 miljoonaa lippuhakemusta, mikä on tuplat vuoden 2016 Ranskan EM-kisoihin verrattuna. Ensimmäistä kertaa ympäri mannerta jaetuissa kisoissa isäntämaista tuli 64 prosenttia hakemuksista.

Pietarin lisäksi kisoja isännöivät finaalipaikaksi valittu Lontoo sekä München, Baku, Rooma, Bukarest, Dublin, Kööpenhamina, Bilbao, Glasgow, Budapest ja Amsterdam.

Lue myös:

    Uusimmat