Tanskalaislegendalta paljastus – tämä oli Huuhkajat-ottelun jatkon kolmas vaihtoehto

Tanskalaislegenda Peter Schmeichel latasi kovaa tekstiä Euroopan jalkapalloliitto Uefalle sen toimista koskien Suomen ja Tanskan välisen ottelun keskeytymistä Christian Eriksenin sydänpysähdyksen takia.

Vuoden 1992 Euroopan mestari ja lukuisia seurapalkintoja voittanut Schmeichel oli vieraana Good Morning Britain -ohjelmassa ja hän ei säästellyt sanojaan kritiikissään Uefan toiminnalle.

– Olen nähnyt Uefan sitaatteja, jossa todetaan heidän noudattaneen pelaajien päätöstä pelata ottelu loppuun. Tämä ei ole totuus. Heille annettiin kolme vaihtoehtoa. Joko pelata silloin tai tulla sunnuntaina pelaamaan loput 50 minuuttia. Kolmas vaihtoehto oli luovuttaa ottelu ja hävitä 0-3, Schmeichel kertoi.

– Siitä voit itse miettiä. Oliko kyse pelaajien omasta halusta jatkaa? Oliko heillä vaihtoehtoa? Ei, heillä ei ollut, Schmeichel jatkoi.

Tanskan joukkueen leirissä kerrottiin aiemmin, että Uefa ei olisi painostanut pelaajia. Samaan aikaan he kertoivat, että vaihtoehdot olisi pelata ottelu loppuun lauantai-iltana tai sunnuntaina puolenpäivän jälkeen. Tuolloin Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand myönsi, että oli virhe jatkaa ottelua samana iltana.

Tanskan EM-turnaus jatkuu torstaina, kun se kohtaa Belgian. 1-0 -voiton Tanskasta Joel Pohjanpalon maalilla ottaneella Huuhkajilla on vastassa Venäjä.

Lue myös:

    Uusimmat