Markku Kanerva avasi taustoja Huuhkajien EM-joukkueesta ulos jätetyn ja "nöyryytetyn" Juhani Ojalan tilanteesta: "Hän ilmoitti, että tämä on tässä"

0:47
Markku Kanerva herkistyi puhuessaan kisajoukkueesta pudonneiden kohtalosta.

Huuhkajien EM-joukkueen ulkopuolelle jäänyt Juhani Ojala oli äärimmäisen pettynyt päävalmentaja Markku Kanervan ratkaisuun. Kanerva pui asiaa Suomen lehdistötilaisuudessa torstaina.

Suomen EM-joukkueen 26 pelaajan listalla oli vain vähän yllätyksiä, mutta yksi sellainenkin sieltä löytyi: toppari Juhani Ojalan poissaolo.

Maajoukkueen vakiokasvona tunnettu Ojala ei pelannut taannoisissa EM-karsinnoissa minuuttiakaan, mutta sai kaksi 90-minuuttista viime syksyn Kansojen liigassa ja kipparoi lisäksi Suomea maaliskuussa pelatussa maaottelussa Sveitsiä vastaan.

Siksi pudotus tuli yllätys myös Ojalalle itselleen.

– Olin shokissa, kun minulle tästä ilmoitettiin. Nöyryytetty olo. Olen täysin kunnossa ja valmistautunut näihin kisoihin viime syksystä lähtien, kun tulin takaisin maajoukkueeseen tauon jälkeen. Pidin itseäni varmana kisajoukkueeseen kuuluvana pelaajana, mutta niin vain jätettiin ulos, Ojala ihmetteli MTV Urheilulle keskiviikkona.

"Sanoin kaikille, että mitä vaan voi tapahtua"

Ojalan nimi nousi esiin Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Olympiastadionilla, jossa Kanervalta kysyttiin mielipidettä pelaajan antamiin kommentteihin.

– Tässä on aika paljon hässäkkää, en ole ehtinyt näitä kommentteja lukea. En tiedä tarkalleen, mitä hän sillä tarkoitti. Kerroin, että nämä valinnat olivat vaikeita tiettyjen pelaajien kohdalla. Niistä käytiin pitkiä keskusteluja valmennustiimin kanssa, ja tähän päädyttiin, Kanerva totesi selvästi tunteikkaana.

– Ymmärrettävää, että ne jotka jäivät ulos joukkueesta, ovat pettyneitä.

Kanervan mukaan Ojalalle tarjottiin mahdollisuutta jäädä harjoittelemaan Huuhkajien kanssa reserviin mahdollisten loukkaantumisten varalta.

– Kyllä, sanoin kaikille, että mitä vaan voi vielä tapahtua, mutta hän ilmoitti, että tämä on tässä.

Kun toppari Sauli Väisäsen vamma paljastui luultua vakavammiksi, hänen tilalleen nimettiin keskuspuolustajan sijaan laitapakki Nicholas Hämäläinen.

– Me sitä mietittiin, mitä me sitten tarvitsemme. Tässä on vieressä kaveri (Jukka Raitala), joka pystyy myös topparia pelaamaan. Erinäiset muut syyt, joita en nyt lähde paljastamaan, vaikuttivat myös päätökseen.

– Meillä oli myös nämä kaksi pelaajaa paikalla (Albin Granlund ja Hämäläinen) ja välittömästi käytettävissä. Sillä oli myös merkitystä.

Ojalan MTV Urheilulle antamat kommentit eivät vaikuttaneet Väisäsen korvaajan valinnassa.

– Eivät vaikuttaneet, koska en ollut niistä tietoinen ennen tätä, Kanerva vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja