Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva harmitteli ulosajoon johtanutta tilannetta, Walesin vaarallisuus oli tarkasti tiedossa – "Sitä minä painotin"

3:47
Huuhkajien taival Kansojen liigassa päättyi 1-3-vierastappioon Walesille

Huuhkajat joutui taistelemaan miltei 80 minuuttia vajaamiehisenä Walesin vieraana. Suomen punaiseen korttiin johtanut tilanne lähti liikkeelle yksityiskohdasta, josta päävalmentaja Markku Kanerva oli joukkuettaan etukäteen varoittanut.

Huuhkajat lähti keskiviikkoillan otteluun mielessään vain yksi asia. Lohko voitto ja nousu Kansojen liigan ylimmälle tasolle. Tavoite koki kuitenkin jo ensimmäisen karun takaiskun ottelun 12. minuutilla, kun laitapuolustaja Jere Uronen sai suoran punaisen kortin.

Ulosajon myötä Huuhkajat joutui sinnittelemään alivoimaisena lähes 80 minuuttia. Kanerva oli syystäkin harmissaan punaisesta kortista.

– Ottelu alkoi vähän eri tavalla kuin olin ajatellut. Urosen punainen kortti muutti aika paljon suunnitelmia. Sääli sinänsä. Olisi ollut kiva nähdä, mitä tästä olisi tullut, jos olisimme päässeet tasamiehillä taistelemaan koko pelin ajan, Kanerva toteaa MTV Urheilulle.

Punakortti viuhui, kun Uronen kaatoi alimpana miehenä läpiajoa kärkkyneen Harry Wilsonin nurmen pintaan. Tuomarille ei ollut muuta mahdollisuutta kuin passittaa Uronen suihkuun.

– Jere yritti siihen palloon päästä, mutta Walesin kaveri suojasi hyvin. En ole vielä nähnyt läheltä, käyttikö hän vääriä otteita suojatessaan. Se oli selvä, kun Jere jäi väärälle puolelle ja rikkoi. Sinänsä ihan oikeutettu tuomio, Kanerva analysoi ulosajoa.

Urosen kohtalokkaaseen rikkeeseen johtanut tilanne sai alkunsa Suomen vapaapotkusta. Suomi pelasi sivuvapaapotkun lyhyenä juuri Uroselle, joka lennätti pelivälineen kohti Walesin maalia.

Danny Ward kaappasi pallon kuitenkin syliinsä ja lähetti pitkän avauksen hölmistyneen suomalaispuolustuksen selustaan, jossa Wilson jo kärkkyi läpiajoa. Walesin vaarallisuus erikoistilanteiden jälkeisissä vastahyökkäyksissä oli joukkueen tiedossa.

– Nämä meidän pitää pelata kypsemmin. Se tiedettiin, että Wales lähtee vaarallisesti vastustajien erikoistilanteiden jälkeen vastahyökkäykseen. Sitä minä painotin, mutta valitettavasti he pääsivät siitä rankaisemaan, Kanerva kertoo.

Yhden miehen vajauksesta huolimatta joukkue taisteli kuitenkin urheasti päätösvihellykseen saakka, vaikka tilanne näyttikin Daniel Jamesin toisen puoliajan pikaosuman jälkeen epätoivoiselta. Teemu Pukin osuma toi hetkellistä lohtua Suomelle, mutta Kieffer Moore sammutti viimeisenkin toivonkipinän hieman ennen loppuvihellystä.

– Urhea taistelu joukkueelta. Osoittivat kovaa työmoraalia ja taistelutahtoa, vaikka tilanne oli vähän epätoivoisen oloinen, Kanerva kehuu omiaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja