Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradecky myönsi karun totuuden – "Sössittiin itse tämä homma"

Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradecky suomi omiaan - "Sössittiin itse tämä homma" 3:16
Lukas Hradecky oli pettynyt Huuhkajien suoritukseen.

Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky asteli hävityn Kazakstan-ottelun jälkeen median eteen luonnollisesti pettyneenä.

Suomen lokakuinen EM-karsintaikkuna päättyi Helsingin Olympiastadionilla karvaaseen pettymykseen, kun vierasjoukkue Kazakstan haki täydet kolme pistettä mukaansa 2-1-voiton turvin.

Huuhkajat aloitti pelin vahvasti ja hallitsi ottelua vielä avausjaksolla. Tauolle marssittiin silti vain Suomen 1-0-johtoasemassa, vaikka paikkoja oli useampaankin maaliin. Toisella jaksolla ote ja ottelu kääntyi Kazakstanille.

– Eka puoliaika oli hyvääkin jalkapalloa, olisi pitänyt tappaa peli siinä. Tokalla puoliajalla oltiin jonkinlaisessa kontrollissa vielä alussa, mutta sitten alkoi pallot tippumaan ja alettiin hävitä kaksinkamppailuja. Tuli syy ja seuraus, Hradecky summaa.

– Olisi pitänyt olla enemmän härmäläisyyttä ja kääntää tilanne iskemällä se 2-1-maali meille. Niin ei ollut tarkoitus, emmekä me ansainneetkaan loppupeleissä maalia.

Vielä ensimmäisten otteluiden jälkeen Suomi oli vahvasti marssimassa kohti toisia perättäisiä EM-kisoja, mutta sitten jotain on tapahtunut. Suomi on hävinnyt nyt kolme edellistä otteluaan ja haaveet suorasta EM-paikasta on kuopattu.

– Pitää katsoa peiliin. En muista, milloin olisimme viimeksi hävinneet kaksi peliä samassa ikkunassa. Sössittiin tämä homma itse, Hradecky harmittelee.

– Lohkojuna on mennyt, mutta nyt pitää kääntää katse tulevaan ja nostaa itsemme tästä mudasta.

Haaveet EM-kisoista eivät ole silti täysin murenneet, sillä Huuhkajat on marssimassa maaliskuussa pelattaviin jatkokarsintoihin. Hradecky korostaa, että joukkueen pelin on kehityttävä huomattavasti lunastaakseen lipun Saksaan.

– Nyt pitää vain kaivaa itsemme pystyyn. Meillä on vielä mahdollisuus mennä kisoihin, mutta totta kai olisi ollut helpompaa mennä lohkon kautta, Hradecky summaa.

Kaiken kaikkiaan lokakuun karsintaikkuna oli Huuhkajille karmaiseva. Panokset olivat valtavat. Jos Suomi olisi kaatanut Slovenian ja Kazakstanin, olisi se tarrannut EM-paikkaan kaksin käsin kiinni. 

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Suomi poistui tärkeistä otteluista täysin tyhjin käsin kotiin.

Kapteeni Hradecky ei osaa sanoa, miksi Huuhkajat kyykkäsi tuloksellisesti EM-karsintojen tärkeimmällä hetkellä.

– Kolme matsia hävitty viimeksi varmaan Hans Backen aikoihin. Tanska-peli oli jo vähän puolustusvoittoista, eikä sieltäkään saatu itseluottamusta näihin peleihin. Valmistautuminen on ollut täysin sama kuin tähän asti. Mikään ei ole muuttunut. Nyt pitää jotain pientä muuttaa ja virittää jotain uudestaan. En tarkkaan tiedä, mitä ruuvia pitää kääntää. 

– Voin luvata, että yritämme kasata tämän joukkueen niin hyvään iskuun kuin olla jo voi, Hradecky vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat