Näin painajainen tapahtui – Richard Jensen avaa rangaistuspotkuun johtaneen tilanteen

Huuhkajat-puolustaja Richard Jensenin käsivirhe koitui kalliiksi – "Se oli ratkaiseva hetki" 3:36
Katso Richard Jensenin haastattelu pääkuvan videolta.

Rangaistuspotkun Kazakstanille aiheuttanut Richard Jensen kertoi ottelun jälkeen tilanteesta, jolla vastustaja pääsi peliin mukaan.

Suomi kärsi shokkitappion Kazakstanille tiistaina, ja samalla suora kisapaikka karsintojen kautta on lähes varmasti Suomen saavuttamattomissa. Kazakstan pääsi peliin mukaan onnekkaalla rangaistuspotkulla, kun pallo osui puskutilanteessa Richard Jensenin käteen.

Oli mahdollisuus purkaa pallo siinä. Takakierteellä tuli pallo takaisin ja mentiin molemmat siihen pääpalloon. Oma käsi oli vähän liian korkealla, Jensen sanoi tilanteesta.

Tilanne lähti jo aikaisemmin Suomen melko heikosta pelaamisesta.

– Sählättiin ehkä vähän itse. He saivat siinä sitten vaparin, jonka jälkitilanteesta kuulemma pallo varmasti sitten (osui) käteen. En itse sitä rekisteröinyt, Jensen kertasi.

– Totta kai kaikkeni yritin siinä, että saisin pallon purettua puskemalla. Totta kai harmittaa. Näitä tulee valitettavasti.

Tilanteessa Glen Kamaran purkupallo ei löytänyt tietään rangaistusalueelta pois, vaan laskeutui viiden metrin viivalle. Hradeckykaan ei siihen ehtinyt.

En odottanut mitään. Kävi selväksi, että pallo tulee minun kohdalleni ja menin siinä pääpalloon vain. Loppu on historiaa, pettynyt Jensen kertoi.

Lopulta Kazakstan junttasi voittomaalin kulmapotkusta minuutti ennen täyttä aikaa. Katsomosta kuului myös buuauksia huono tuloksen jälkeen.

– Varmasti kaikki odotti ja halusi meiltä voiton. Jalkapallo herättää tunteita eikä siinä mitään, Jensen kommentoi katsomon reaktioita.

Suomen mahdollisuudet edetä suoraan karsintojen kautta EM-kisoihin ovat tappion myötä häviävän pienet. Jotta Suomi etenisi vielä varsinaisten karsintojen kautta jatkoon, pitäisi sen ensinnäkin voittaa molemmat jäljellä olevat ottelut, mutta myös toivoa, että lohkon heittopussi San Marino ryöstää pisteitä joko Tanskalta tai Kazakstanilta.

Suomella on kuitenkin vielä mahdollisuus selvitä EM-lopputurnaukseen jatkokarsinnan kautta, mihin se saavutti paikan viime vuoden Kansojen liigasta.

Lue myös:

    Uusimmat