Huuhkajaluotsi Markku Kanerva linjaa EM-karsintapeleihin kovan tavoitteen

Huuhkajien EM-karsintajoukkueeseen muutoksia – loukkaantumiset vaivaavat joukkuetta 3:39
Huuhkajien EM-karsintajoukkueeseen muutoksia – loukkaantumiset vaivaavat joukkuetta.

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva linjasi seuraaviin EM-karsintaotteluihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Liechtensteinia vastaan kovan tavoitteen: kuusi pistettä eli voitot kummastakin pelistä.

Huuhkajia kiusaavat osaltaan loukkaantumiset, joiden takia riveistä puuttuvat muun muassa Thomas Lam, Fredrik Jensen ja Roman Eremenko. Sivussa ovat myös pienestä polvivaivasta kärsivä Markus Halsti ja Kasper Hämäläinen, jonka sopimus Legia Varsovan kanssa päättyy. Hämäläinen ei halua Kanervan mukaan ottaa loukkaantumisriskiä.

Toisaalta mukana ovat nyt EM-karsinnat avanneista Italia- ja Armenia-vieraspeleistä loukkaantumisen takia sivussa olleet Jere Uronen, Jukka Raitala ja Simon Skrabb. Mukaan liittyy lisäksi alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta Benjamin Källman.

– Ihan laadukas nippu ollaan saatu kasaan. Lähdetään haastamaan vahva Bosnia ja nipistämään pisteet Liechtensteiniltakin, Kanerva ruoti MTV Urheilulle.

Huuhkajilla on nyt EM-karsinnoista tilillään yksi voitto ja yksi tappio. Suomi on kahden kierroksen jälkeen kuuden joukkueen lohkossa neljäntenä, kun kaksi parasta nappaavat paikan EM-kisoihin.

Kanerva myöntää, että Huuhkajien olisi tärkeää napata voitto Bosnia-Hertsegovinaakin vastaan.

– Jos ajatellaan etukäteen, ketkä niistä kahdesta paikasta tappelevat, niin ne ovat Italia, Bosnia-Hertsegovina, Kreikka, me ja miksei Armenia. Lähtökohtaisesti pitää kotona se voitto ottaa. Toki se ei poissulje sitä, ettei me voitaisi vieraissakin ottaa voitto. Kuutta pistettä lähdetään hakemaan. Mutta keskitytään matsi kerrallaan.

Vastassa on kuitenkin Kanervankin sanoin "iso haaste".

– Bosnia voitti Nations Leaguessa (Kansojen liiga) oman lohkonsa ja nousi A-liigaan. Heidän tasonsa tiedetään, vaikka sieltä on (Miralem) Pjanic poissa. Joukkue on kuitenkin laatupelaajia täynnä. Iso haaste, mutta täysin mahdollinen.

Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan 8. kesäkuuta Tampereella ja Liechtensteinin 11. kesäkuuta vieraskentällä Vaduzissa.

Miten Huuhkajat varustautui siihen, että mukana on pelaajia, joilla on kausi loppunut? Entä mitä ajatuksia Kanervalla on matkastaan Mestarien liigan finaaliin? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Alla puolustaja Sauli Väisäsen mietteitä.

Sauli Väisänen lähtee innokkaana EM-karsintoihin ottelutauon jälkeen 1:54
Sauli Väisänen lähtee innokkaana EM-karsintoihin ottelutauon jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat