"Husu" Husseinin valehtelukohun seuraus: Taksi Helsinki luopuu asiakkaiden keskustelujen tallentamisesta

"Husu"Hussein valehteli poistaneensa taksista rasistisesti käyttäytyneen – haastattelussa Helsingin SDP, joka tuomitsee epärehellisyyden 3:04

Taksi Helsinki aikoo poistaa äänitallennuksen kaikista yhtiön autojen turvakameroista. Yhtiö kertoo tiedotteessaan tehneensä lisäselvityksiä äänitallennukseen liittyen.

Taksi Helsinki alkoi selvittää asiaa sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli tieto joidenkin taksimatkustajien puheiden tallentamisesta ajomatkan aikana.

Äänitallenteiden olemassaolo nousi esiin, kun helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun ja taksikuskin Abdirahim "Husu" Husseinin kertomus rasistisesta asiakkaasta aiheutti runsaasti keskustelua. Hussein kertoi jättäneensä asiakkaan moottoritien varteen kesken matkan, mutta myönsi myöhemmin valehdelleensa tapauksesta. Tämän vuoksi hänet erotettiin määräajaksi SDP:n valtuustoryhmästä.

Yhtiön selvityksessä ilmeni, että osassa kameroissa äänen tallennus oli päällä, vaikka nauhoitus on mahdollista kytkeä pois. Yhtiön mukaan kamerat on tilattu esiasetuksella, jossa nauhoitus on pois päältä.

Yhtiö selvittää vielä, missä vaiheessa kameroiden asennusprosessia virhe on tapahtunut. Kaikki autot, joissa uudenmallinen turvakamera on käytössä, käyvät huollossa ja mahdollinen äänitallennus poistetaan.

Kameravalvontaa takseissa on ollut jo pitkään ja sitä on perusteltu kuljettajien ja asiakkaiden turvallisuuden takaamisella. Kameroiden tuloon vaikutti varsinkin nuoren taksikuskin raaka murha Lahdessa vuonna 2001.

Lue myös:

    Uusimmat