Mainos

"Hurstille, nuorille, vanhuksille!" MTV:n lukijat kertovat: Tänne Niinistön pitäisi lahjoittaa vaalibudjetista ylijääneet varat

2:28

MTV Uutiset kysyi lukijoiltaan Facebookissa, mihin Sauli Niinistön tulisi käyttää vaalikampanjastaan yli jääneet rahat. Tasavallan presidentti Niinistö kertoi tänään tiedotustilaisuudessa, että varat tullaan käyttämään nuorten hyväksi.

Monet MTV Uutisten lukijoista pitivät ajatusta hyvänä, ja myös tarkennuksia kohteesta annettiin.

– Minusta se on hieno ajatus sijoittaa rahat nuorten hyväksi. Nuorissa on Suomen tulevaisuus ja onnellisuus. On ikävää lukea lehdestä, että Suomessa on syrjään jääneitä nuoria, eräs lukijoita kertoo.

Osa lukijoita olisi halunnut tukea vähävaraisten nuorten opiskelua, osa käyttäisi rahat nuorten rikollisuuden ennaltaehkäisyyn. Erilaiset koulutushankkeet ja työpaikkojen luominen nuorille nähtiin hyvinä vaihtoehtoina, kuten myös syrjäytymisen ehkäisy.

– Minusta rahat pitäisi käyttää vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan tai koulutukseen koko Suomen alueella, eräs lukija ehdottaa.

– Vähävaraisten nuorten urheiluharrastuksiin. Nuoret pitäisi saada liikkumaan, toinen lukija painottaa.

Niinistö kertoi vaalirahojen käyttökohteesta tänään tiedostustilaisuudessa.

26:18

Vähävaraiset monen puheissa

Todella monta kertaa mainittiin otsikoissakin taloushuoliensa vuoksi viime aikoina ollut Hurstin leipäjono Helsingissä.

– Hurstille! Nuorille kyllä löytyy rahaa muualtakin, eikä tuo summa kuitenkaan ole kuin rikkarokassa nuorille, mutta Hurstin toimintaan iso raha, eräs lukija katsoo.

Moni lukija muistutti, että vähävaraisia ja leipäjonoja on myös muualla Suomessa, ja asia vaatii siksi huomiota valtakunnallisesti. Työttömiä ja vähävaraisia perheitä muistettiin myös viesteissä.

– Kyllä meillä muutakin rahareikää löytyy. Esimerkiksi vanhukset ja oikeasti köyhät perheet. Menisi vaikka sitten sitä kautta nuoriin, eräs lukija pohtii.

Ikäihmisille kaivattiin myös lisää virkistystoimintaa ja kuntoutusta.

Hursti on saanut viime päivien uutisoinnin jälkeen runsaasti tukea.

8:43

Kehitysvammaiset ja eläinsuojelu

Myös lukuisat muut ryhmät nousivat vastuksissa esille. Eräs toivoi omaishoitajia muistettavan, eräs nosti työttömien ohella esille myös asunnottomat. Myös esimerkiksi eläinsuojelutoiminta ja vammaisten asiat herättivät huolta.

– Koskas olisi vuorossa nämä vammaiset. Heiltä viedään myös tehokkaasti tuet ja avustajat, lukija kommentoi.

Osa tuomitsi kokonaan ”almuyhteiskunnan” ja vaati toimintaa ongelmien juurille.

– Lahjoitusten sijaan voisi tehdä töitä ongelmien ratkaisemiseksi ja luoda yhteiskunnan, jossa ei ole syrjäytyneitä nuoria, eräs lukija totesi.

Osa vastanneista toivoi vähävaraisille nuorille harrastuksia, ja eräskin vaati, että Suomi on saatava liikkumaan.

1:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.