Hurrikaanikausi on todella nyt huipussaan – Atlantilla riehuu Florencen lisäksi kolme muuta myrskyä

Florence-hurrikaani pauhaa 33:00

Hurrikaanikausi on Atlantilla nyt huipussaan ja koko maapallolla liikkuu tällä hetkellä seitsemän nimettyä myrskyä. Mikäli yksi vielä muodostuisi, nimettyjen myrskyjen ennätys rikkoutuisi.

Viime päivien aikana on uutisoitu Atlantin hirmumyrsky Florencesta, joka rantautuu Yhdysvaltojen itärannikolle kuluvan päivän aikana.

Myrskyn voimakkuutta on alennettu viisiportaisella asteikolla viime päivien aikana, mutta sen pelätään silti uhkaavan ihmishenkiä. Useat yhdysvaltalaiset ovat lähteneet rannikkoalueilta pakoon hirmumyrskyä.

Florencen lisäksi Atlantilla liikkuu nyt Isaac, Helene ja Joyce. Sky Newsin mukaan Atlantilla liikkui neljä nimettyä myrskyä viimeksi vuonna 2008. On 30 prosentin mahdollisuus, että viides myrsky saattaisi vielä muodostua Meksikonlahdella.

Seitsemän myrskyä ympäri maailman

Atlantin lisäksi hirmumyrskyjä liikkuu nyt myös muualla maapallolla. Kaikkiaan myrskyjä liikkuu yhtä aikaa seitsemän, mikä on myös tämänhetkinen ennätys.

Tyynellämerellä himurmyrsky Mangkhut on jo saanut tuhannet filippiiniläiset lähtemään kodeistaan evakointikäskyn alla.

Myrskyn odotetaan rantautuvan maahan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Myös trooppinen myrsky Barijatin odotetaan tuovan myrskytuulia ja rankkasateita Vietnamiin ja Laosiin.

Lue myös:

    Uusimmat