Mainos

Heikentynyt hurrikaani Willa kulkee Meksikon sisämaahan – vaikutukset yltävät Yhdysvaltain puolelle

1:16

Hurrikaani Willa saavutti eilen Meksikon Tyynenmeren-puoleisen rannikon. Hurrikaanin rippeet voivat yhä aiheuttaa hengenvaarallisia tulvia ja maanvyöryjä.

Trooppiseksi hirmumyrskyksi taantunut hurrikaani Willa etenee nyt sisämaahan. Myrsky on heikentynyt matkan varrella, mutta tuo edelleen mukanaan voimakkaita rankkasateita, uutisoi BBC News.

Video: Texas odottaa myrskyn tuovan äkkitulvia.

Säätieteilijöiden mukaan myrskyllä on yhä voimaa aiheuttaa hengenvaarallisia tulvia ja maanvyöryjä. Lisäksi sen varoitetaan aiheuttavan suuria aaltoja Meksikon Tyynenmeren-puoleisella rannikolla.

Texasissa varaudutaan äkkitulviin

Alun perin Willa luokiteltiin viitosluokan hurrikaaniksi. Rantauduttuaan hurrikaanin luokitusta laskettiin parilla pykälällä, ja nyt se on taantunut trooppiseksi hirmumyrskyksi.

Myrsky kulkee seuraavaksi kohti pohjoista Meksikoa ja Texasin osavaltiota. Sen odotetaan tuovan Texasin pääkaupunkiin reilun 10 senttimetrin sademäärän. Tämä voi johtaa äkkitulviin, sillä osavaltio kärsi jo aiemmin tässä kuussa historiallisista rankkasateista, uutisoi CNN.

Hurrikaani vahingoitti paikallisen sairaalan kattoa

Sinaloan osavaltion rannikolle saapuessaan hurrikaani vahingoitti muun muassa paikallisen sairaalan kattoa. Kyseinen sairaala sijaitsee Escuinapan kaupungissa. Alueen asukkaat jakoivat huolensa kodeistaan ja omaisuudestaan, kertoo uutistoimisto AFP.

– Tuntuu pahalta jättää kaikki taakseen, mutta minkä sille voi. Luonto on vastassamme, paikallinen maanviljelijä toteaa.

1:14
​​​​​​​

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja