Hurjasti laihtunut Aleksei Navalnyi nähtiin julkisuudessa nälkälakon jälkeen – viimeksi painanut näin vähän lukiossa

Hurjasti laihtunut Aleksei Navalnyi nähtiin julkisuudessa nälkälakon jälkeen – viimeksi painanut näin vähän lukiossa 0:45
Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi nähtiin julkisuudessa yli kolmen viikon nälkälakon jälkeen.

Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi nähtiin tänään julkisuudessa pitkästä aikaa, kun hän oli paikalla Moskovan käräjäoikeudessa. 

Käräjäoikeudessa käsiteltiin valitusta hänen saamastaan herjaustuomiosta. Kyse on tapauksesta, jossa Navalnyia syytetään sotaveteraani Ignat Artemenkon, 95, kunnian loukkaamisesta. 

Vankilassa istuva Navalnyi ehti olla nälkälakossa runsaat kolme viikkoa. Navalnyi istuu vankilassa kahden ja puolen vuoden tuomiota ehdonalaissääntöjen rikkomisesta ja oli nälkälakossa protestina saamalleen huonolle kohtelulle.

Oppositiomedia Dozhdin mukaan toimittajille ei annettu lupaa kuvata ruutua, jolla Navalnyi näkyi oikeuden istunnossa.

Paikalla istunnossa ollut Nalvanyin Julia-vaimo sai oikeuden käsittelyn aikana tilaisuuden jutella ruudulla näkyvän miehensä kanssa. Navalnyi kertoi vaimolleen painavansa nykyään 72 kiloa. Yhtä vähän hän on painanut viimeksi lukiossa.

–Julia, voisitko nousta hetkeksi seisomaan, niin voin katsoa sinua. Olen todella iloinen, kun voin nähdä sinut, Navalnyi sanoi vaimolleen.

Lue myös:

    Uusimmat