Hurja video takaa-ajosta Helsingin keskustassa: Poliisia paennut rattijuoppo selvisi ehdollisella – poliisi oli jäädä alle

Rattijuopon pako tallentui videolle – poliisi oli jäädä auton alle 2:06
Rattijuopon pako tallentui videolle – poliisi oli jäädä auton alle

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi poliisia paenneen ja melkein poliisimiehen yli ajaneen rattijuopon 1 v 11 kk ehdolliseen vankeuteen ja 480 euron oheissakkoihin.

Tapauksesta kerrottiin muutama viikko sitten Rikospaikassa, josta oheinen video on.

Tapahtumat alkoivat, kun Helsingin poliisin maijapartio pysäytti maaliskuussa 2018 Mercedeksen Kaisaniemenkadulle, mutta kun poliisimiehet astuivat autosta ulos, kuski lähti pakoon.

Poliisiautot jahtasivat pakenijaa Kurviin, jossa yksi poliisimies oli jäädä auton alle.

Oikeussalissa kiisteltiin lähinnä tästä. Alun perin tilannetta oli tutkittu murhan yrityksenä. Syyttäjä vaati rangaistusta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä.

Asianomistajan eli poliisin mielestä kyse oli virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, koska poliisille olisi aiheutunut vakavia vammoja, jos hän olisi jäänyt auton alle.

Kuljettajan puolustus kiisti rikoksen kokonaan, koska kuljettaja ei kertomansa mukaan havainnut väistävää poliisia ennen kuin aivan viime hetkellä.

Oikeus päätyi siihen, että kyse oli virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

– Asiassa ei ole esitetty näyttöä siitä, että vastaajan tarkoituksena olisi ollut tehdä ruumiillista väkivaltaa [poliisimiehelle], oikeus lausui hylätessään pahoinpitelyyn liittyvät syytteet.

Mies tuomittiin myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat