Hurja Venäjä-päätös herätti vaatimukset boikotista – Olympiakomitean pomo Jan Vapaavuori: "Tarvitsemme yhdistäviä tekijöitä"

Jan Vapaavuori peräänkuuluttaa urheilun yhdistävää voimaa boikotin sijasta – "Tämä on hyvin vaikea maailma" 1:23
Jan Vapaavuori peräänkuuluttaa urheilun yhdistävää voimaa boikotin sijasta – "Tämä on hyvin vaikea maailma"

Kansainvälinen Olympiakomitea kertoi joulukuun alussa sallivansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen ensi kesän Pariisin olympialaisiin. Suomen Olympiakomiteankin suuntaan esitettiin päätöksen jälkeen vaatimuksia kisojen boikotoinnista, mutta puheenjohtaja Jan Vapaavuori ei pidä sellaista mahdollisena.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Vapaavuori muistuttaa, että kunkin lajin lajiliitoilla on KOK:n päätöksestä huolimatta mahdollisuus toimia toisin. Kansainvälinen yleisurheiluliitto on ilmoittanut, ettei venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita nähdä sen kilpailuissa.

Urheilijat osallistuisivat kisoihin ilman maatunnuksia, eikä kenellekään saa olla yhteyksiä Venäjän armeijaan tai sen tukemiseen. Venäläiset eivät saa myöskään ottaa osaa kisoihin joukkueina.

Vapaavuoren mukaan maailma muuttuu tällä hetkellä sellaisella tahdilla, ettei minkään päätöksestä lopullisuudesta voi olla täysin varma. Vaikka politiikkaa ja urheilua ei puheenjohtajankaan mielestä voi erottaa, maailma tarvitsee Vapaavuoren mukaan kaikkina aikoina urheilun yhdistävää voimaa.

Miksi Suomen ei pidä boikotoida ensi vuoden olympialaisia, Jan Vapaavuori? Katso koko haastattelu alapuolelta.

Miksi Suomen ei pidä boikotoida ensi vuoden olympialaisia, Jan Vapaavuori? 8:21

Lue myös:

    Uusimmat