Hurja törmäys tallentui poliisin kameraan: poliisiauto ajaa suoraan päin aikuista hirveä

Hurja tilanne tallentui videolle: poliisiauto törmää aikuiseen hirveen 0:15
Poliisi törmäsi aikuiseen hirveen 80 kilometrin tuntinopeudella. Törmäys tallentui poliisin kameraan.

Kaakkois-Suomen poliisi jakoi Instagramissa videon hurjannäköisestä törmäyksestä hirven kanssa. 

Poliisin video konkretisoi hyvin sen, kuinka nopeasti kaikki käy, kun hirvi astelee tielle huonolla ajokelillä. Poliisin partio oli 29. joulukuuta ajelemassa hirvivaara-alueella.

Ajokeli on huono, ja kaukovalot laitettu juuri pois vastaantulevan auton takia. Kun aikuinen hirvi astelee tielle tällaisissa olosuhteissa, ainoastaan hyvin vähän on tehtävissä. 

Poliisiauto törmää suoraan aikuiseen hirveen, vaikka ajaa alinopeutta. Vauhtia autolla on 80 km/h. Väistäminen oli poliisin mukaan mahdotonta. 

Poliisi joutui lopettamaan aikuisen hirven heti, sillä se loukkaantui törmäyksessä vakavasti. Aikuista hirveä seurannut vasa ei loukkaantunut.

Kaakkois-Suomen poliisin alueella kirjattiin viime vuonna 122 hirvikolari-ilmoitusta. Poliisi muistuttaakin, että hirvivaaramerkkien alueella tulisi olla erityisen valppaana. 

– Ajonopeutta on hyvä laskea, jotta reagointiaikaa jää enemmän. Eläinonnettomuuden jälkeen tulisi pyrkiä estämään lisävahingot. Käytä hätävilkkuja ja vie varoituskolmio riittävän etäälle. Soita hätänumeroon 112 ja noudata hätäkeskuspäivystäjän antamia ohjeita, poliisin muistuttaa päivityksessään.

Lue myös:

    Uusimmat