Hurja miljoonapotti kotiin! Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen Dota 2 -peliturnauksen voittoon

Suomalaispelaaja Lasse Urpalaisen, 22, edustama Team Liquid voitti Dota 2 -tietokonepelin vuotuisen The International -turnauksen ja kuittasi mestaruudesta yli yhdeksän miljoonaa euroa. Seattlessa Yhdysvalloissa pelattu turnaus huipentui viime yönä Suomen aikaa.

Vuotuinen The International on Dota 2:n kilpailukalenterin arvostetuin turnaus. Urpalaisen joukkue Liquid päihitti loppuottelussa kiinalaisen Newbeen pelein 3–0, ja tienasi mestaruudesta noin 10,8 miljoonaa dollaria eli pyöreästi 9,1 miljoonaa euroa.

Dota 2 on suosittu strategiapeli, jossa vastakkain on kaksi viiden pelaajan joukkuetta. Ottelulähetyksillä on miljoonia katsojia netissä ja televisiossa.

Liquidin kokoonpanoon kuuluu Urpalaisen lisäksi bulgarialainen, jordanialainen, libanonilainen ja saksalainen pelaaja. Jos palkintopotti jaetaan viiteen osaan, Urpalainen tulee tienanneeksi noin 1,8 miljoonaa euroa.

Dota 2 -strategiapelissä kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa yhteen virtuaalisella taisteluareenalla ja pyrkii tuhoamaan toisen joukkueen tukikohdan päärakennuksen.

Kyseessä on niin sanottu MOBA-peli (lyhenne tulee englannin kielen sanoista multiplayer online battle arena), eli taisteluareenamoninpeli.

Liquidin tie loppuotteluun aukesi niin sanotusta häviäjien kaaviosta. Pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa tuli tappio, mutta häviäjien kaaviossa Liquid voitti viisi ottelua putkeen ja selviytyi finaaliin.

Joukkueiden kesken jaettu noin 24,7 miljoonan dollarin eli noin 20,9 miljoonan euron kokonaispotti on turnauksen historian suurin.

Turnauksen toisen suomalaispelaajan Jesse "JerAx" Vainikan edustama OG sijoittui jaetulle 7.–8. sijalle ja kuittasi palkintorahoina reilut 610 000 dollaria eli noin 516 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat