Hurja kilpavarustelu loi asiantuntijan mielestä SM-liigaan 2000-luvun parhaan hyökkäyksen: "Riittääkö kaikille ruokaa?"

HIFK:n hyökkäyskaluston loppuhetken kilpavarustelun jälkeen hurjaa luokkaa - asiantuntijalla yksi huoli:"Riittääkö kaikille ruokaa" 11:29
SM-liigan siirtorajalla käytiin varsinainen kilpavarustelu, kun joukkueet haalivat pelaajia itselleen - C Moren studio käy läpi joukkueiden hankinnat.

Jokereiden lähtö KHL:stä aiheutti SM-liigan siirtorajalle huimaa säpinää, kun useat joukkueet haalivat vahvistuksia riveihinsä. C Moren SM-liiga-studio kävi läpi SM-liigaan siirtorajalla siirtyneet pelaajat ja joukkueiden iskukyvyn.

SM-liiga sai nimekkäitä paluumuuttajia aivan siirtorajan kynnyksellä, kun Jokerit jätti KHL-kauden kesken. Pelaajia haalittiin joukkueisiin myös SM-liigan sisältä sekä muista KHL-seuroista, kun sarjan runkosarja päättyi ennenaikaisesti.

Muun muassa tuoreet olympiavoittajat Iiro Pakarinen, Hannes Björninen ja Marko Anttila löysivät loppukauden työpaikan SM-liigasta, ja uusien värväysten joukkoon mahtui myös maailmanmestareita sekä muita SM-liigassa tähtiluokkaan laskettavia pelaajia.

Kärkipään seuroista muun muassa tamperelaiset Tappara ja Ilves sekä Kärpät ja HIFK laittoivat rivejään uusiksi.

HIFK vahvisti jo ennestään nimekästä hyökkäystään neljällä pelaajalla, kun Pakarinen, Teemu Turunen, Miikka Salomäki ja Reid Gardiner liittyivät ryhmään. C Moren asiantuntija Juha-Pekka Haatajan mielestä helsinkiläisten hyökkäyksessä on vahvistusten tulon jälkeen olemassa kaikki tarvittavat elementit.

– Enemmänkin kysymysmerkki on se, että riittääkö kaikille ruokaa. Siellä on kolmoskentässä kavereita, jotka ovat tottuneet olemaan jäällä, kun haetaan tasoitusta ja pelaamaan ylivoimaa, isoja minuutteja, Haataja sanoo.

– Mun mielestäni 2000-luvulla ei ole ollut yhään joukkuetta, jolla olisi ollut parempi hyökkäys. Mutta ongelma on se, miten Ville (päävalmentaja Ville Peltonen) saa pidettyä kaikki tyytyväisenä.

Katso yllä olevalta videolta, miten Haataja ja Pekka Saravo arvioivat SM-liiga-joukkueiden viime hetken vahvistukset.

Lue myös:

    Uusimmat